DRŽAVA NEMA CILJ DA UKLONI OPERATIVNE REZERVE NAFTNIH DERIVATA Kreće izmena Zakona o energetici, najavila Mihajlović

SrbijaVesti

24.11.2020 13:06 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

DRŽAVA NEMA CILJ DA UKLONI OPERATIVNE REZERVE NAFTNIH DERIVATA Kreće izmena Zakona o energetici, najavila Mihajlović DRŽAVA NEMA CILJ DA UKLONI OPERATIVNE REZERVE NAFTNIH DERIVATA Kreće izmena Zakona o energetici, najavila Mihajlović
Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović razgovarala je sa predstavnicima Udruženja naftnih kompanija Srbije o sigurnosti snabdevanja, operativim rezervama naftnih derivata i tržištu nafte... DRŽAVA NEMA CILJ DA UKLONI OPERATIVNE REZERVE NAFTNIH DERIVATA Kreće izmena Zakona o energetici, najavila Mihajlović

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović razgovarala je sa predstavnicima Udruženja naftnih kompanija Srbije o sigurnosti snabdevanja, operativim rezervama naftnih derivata i tržištu nafte u Srbiji.

Kako se navodi u saopštenju resornog ministarstva, Mihajlovićeva je istakla da država nema cilj da ukloni operativne zalihe, jer je u našem interesu da rezerve imamo, ali su otvoreni da razgovaraju o uslovima koji su svim prihvatljivi.

Ona je naglasila da se kreće u izmene Zakona o energetici i dodala da veruje da ima prostora da se neke stvari zajedno revidiraju, uzimajući u obzir i direktive EU.

Foto: Tanjug

Kako se navodi u saopštenju, predstavnici Udruženja naftnih kompanija Srbije naglasili su da je sigurnost snabdevanja tržišta prioritet – i potrošača, i snabdevača, i društva u celini, ali da uvođenje obaveze formiranja i čuvanja operativnih rezervi utiču na cenu goriva i tržišnu konkurenciju.

Iz Udruženja su apelovali na ministarku da još jednom razmotri opravdanost obaveznih operativnih rezervi derivata. Kako je istaknuto, na sastanku se razgovaralo i o skladištenju i transportu goriva na internim benzinskim stanicama, akciznom oporezivanju energenata, kao i o obavezi prometa biogoriva.

Sastanku su prisustvovali članovi UNKS – MOL, „Lukoil“, OMV, EKO, „Naftahem“ i „Europetrol“.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...