DUG PUT DO OPORAVKA NEMAČKIH KOMPANIJA Vraćanje na stanje pre pandemije tek za 11 meseci

EUVesti

14.8.2020 10:06 Autor: Ljiljana Begović 0

DUG PUT DO OPORAVKA NEMAČKIH KOMPANIJA Vraćanje na stanje pre pandemije tek za 11 meseci DUG PUT DO OPORAVKA NEMAČKIH KOMPANIJA Vraćanje na stanje pre pandemije tek za 11 meseci
Nemačke kompanije očekuju da će se njihovo poslovanje nakon haosa koji je prouzrokovala pandemija korona virusa u proseku normalizovati za 11 meseci, pokazalo je... DUG PUT DO OPORAVKA NEMAČKIH KOMPANIJA Vraćanje na stanje pre pandemije tek za 11 meseci

Nemačke kompanije očekuju da će se njihovo poslovanje nakon haosa koji je prouzrokovala pandemija korona virusa u proseku normalizovati za 11 meseci, pokazalo je istraživanje ekonomskog instituta Ifo.

Kompanije u uslužnom sektoru očekuju da će njihov oporavak od korona krize trajati 11,7 meseci, dok u građevinskom sektoru predviđaju da će trajati 11,1 meseci, u maloprodajnom 10,3, a u industriji 10,1 mesec.

Foto: Pexels.com

Pandemija je posebno pogodila putničke agencije i hotele koji očekuju normalizaciju za 14,6 odnosno 16 meseci, a najduže bi trebalo da traje oporavak u sektoru umetnosti i zabave, gotovo 18 meseci.

Nasuprot tome, sektor bezbednosnih usluga trebalo bi da se oporavi do kraja ove godine.

„Mnoge kompanije čeka dug put do normalnosti. Nakon što budu ukinuta sva javna ograničenja, moraće  još neko vreme da se nose sa njihovim posledicama“, objašnjava istraživač sa Ifo Instituta  Klaus Volrabe (Klaus Wohlrabe), prenosi portal Index.hr.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...