Osnivač Amazona želi da bude blizu roditelja, ali i sedišta kompanije Blue Origin

Džef Bezos se seli iz Sijetla za Majami

LifestyleVesti

3.11.2023 09:27 Autor: Redakcija Biznis.rs 8

Džef Bezos se seli iz Sijetla za Majami Džef Bezos se seli iz Sijetla za Majami
Sijetl je moj dom od 1994. godine kada sam pokrenuo Amazon iz svoje garaže, i uvek će imati deo moga srca, ali planiram da... Džef Bezos se seli iz Sijetla za Majami

Sijetl je moj dom od 1994. godine kada sam pokrenuo Amazon iz svoje garaže, i uvek će imati deo moga srca, ali planiram da se vratim u Majami, objavio je osnivač i vlasnik najveće kompanije za e-trgovinu na svetu Džef Bezos (Jeff Bezos) na svom Instagram nalogu.

Bezos je uz video u kome je prikazan kako sa ocem obilazi prvu Amazonovu kancelariju naveo da su mu se roditelji, koji su mu oduvek bili najveća podrška, nedavno vratili u Majami, gde je proveo deo detinjstva.

„Želim da budem blizu svojih roditelja, a (verenica) Loren i ja volimo Majami. Takođe, operacije moje kompanije Blue Origin se sve više sele na Kejp Kanaveral. Zbog svega toga, planiram da se vratim u Majami“, poručio je Bezos na Instagramu.

„Živeo sam u Sijetlu duže nego bilo gde drugde i imam toliko neverovatnih uspomena ovde. Koliko god da je ovaj potez uzbudljiv, za mene je to emotivna odluka. Sijetl, uvek ćeš imati delić mog srca“, naglasio je Bezos.

Brzi rast Amazona transformisao je okrug South Lake Union u Sijetlu, zamenivši skladišta i parkinge kancelarijskim kulama, visoko plaćenim tehnološkim radnicima i skupim restoranima, podsetio je Reuters.

Bezosova kompanija Blue Origin specijalizovana je za svemirska istraživanja, a na zvaničnom portalu ističe da je osnovana „sa vizijom miliona ljudi koji žive i rade u svemiru za dobrobit Zemlje“ kao i da radi na razvoju lansirnih vozila za višekratnu upotrebu kao i sistema za boravak u svemiru koji su bezbedni, cenovno povoljni i odgovaraju potrebama svih civilnih, komercijalnih i odbrambenih kupaca.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...