Nominalna kamatna stopa ostala nepromenjena u odnosu na septembar

Efektivna kamata na odobrene kredite u Crnoj Gori u oktobru pala 0,01 poen

BankeNovacRegionVesti

14.1.2022 15:46 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Efektivna kamata na odobrene kredite u Crnoj Gori u oktobru pala 0,01 poen Efektivna kamata na odobrene kredite u Crnoj Gori u oktobru pala 0,01 poen
Prosečna ponderisana efektivna kamatna stopa na odobrene kredite, koja obuhvata sve njihove troškove, u oktobru je u odnosu na septembar pala 0,01 procentni poen... Efektivna kamata na odobrene kredite u Crnoj Gori u oktobru pala 0,01 poen

Prosečna ponderisana efektivna kamatna stopa na odobrene kredite, koja obuhvata sve njihove troškove, u oktobru je u odnosu na septembar pala 0,01 procentni poen i iznosila je 5,71 odsto, pokazuju podaci Centralne banke Crne Gore (CBCG).

Kako se navodi na Biltenu CBCG, prosečna ponderisana nominalna kamatna stopa ostala je nepromenjena u odnosu na septembar, na nivou od 5,21 odsto.

Kamatne stope na novoodobrene kredite u oktobru su pale: efektivna kamatna stopa 0,9 procentnih poena, na pet odsto, a nominalna 0,69 procentnih poena, na 4,53 odsto.

Kamatne stope mikrokreditnih finansijskih institucija (MFI) u oktobru su porasle: efektivna 0,05 procentnih poena, na 23,36 odsto, a nominalna kamatna stopa 0,04 procentna poena na 20,55 odsto.

Efektivna kamatna stope MFI na novoodobrene kredite porasla je 0,2 procentna poena, na 24,22 odsto, a nominalna 0,14 procentnih poena na 20,98 odsto.

Prosečna ponderisana efektivna kamatna stopa na depozite u oktobru je pala 0,01 procentni poen u odnosu na septembar i iznosila je 0,34 odsto.

Razlika između aktivnih i pasivnih kamatnih stopa u oktobru je iznosila 5,37 procentnih poena i nepromenjena je u odnosu na septembar.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...