EIB NASTAVLJA ULAGANJA U NAUKU Modernizacija fakulteta i naučnih instituta

InvesticijeSrbijaVesti

4.6.2020 14:59 Autor: Marija Jovanović 1

EIB NASTAVLJA ULAGANJA U NAUKU Modernizacija fakulteta i naučnih instituta EIB NASTAVLJA ULAGANJA U NAUKU Modernizacija fakulteta i naučnih instituta
Evropska investiciona banka (EIB) je u poslednjih pet, šest godina u Srbiji plasirala milijardu evra za inovativne kompanije, kaže šefica Kancelarije EIB za Zapadni... EIB NASTAVLJA ULAGANJA U NAUKU Modernizacija fakulteta i naučnih instituta

Evropska investiciona banka (EIB) je u poslednjih pet, šest godina u Srbiji plasirala milijardu evra za inovativne kompanije, kaže šefica Kancelarije EIB za Zapadni Balkan Dubravka Negre i najavljuje nastavak ulaganja u naučne ustanove u Srbiji.

U planu je modernizacija Instituta za fiziku, Fakulteta organizacionih nauka, kao i najsavremenija oprema za Elektrotehnički fakultet u Beogradu, kazala je Negre na onlajn konferenciji „Zdravstvo u Republici Srbiji posle pandemije“.

„U toku je opremanje i izgradnja Elektronskog fakulteta u Nišu, druga faza zavšetka Naučno-tehnološkog parka u Novog Sadu. To će sve postati novi stubovi razvoja srpskog obrazovanja, nauke i istraživanja i pre svega razvoja koji treba da podigne konkurentnost srpske privrede na mnogo veći nivo“, precizirala je Negre, prenosi Tanjug.

Institut Bisoens iz Novog Sada prepoznat je i u EU kao napredna institucija kada su u pitanju informacione tehnologije i poljoprivreda, rekla je Negre i dodala da je upravo objavljen javni poziv koji će omogućiti da on dobije najmodernije uslove za rad i da može da se razvija, jer ima ogromnih kapaciteta za to.

Negre navodi da će razvoj inovativnih grana nauke biti odlučujući za napredak Srbije u budućnosti. Kako je naglasila, digitalizacija je bitna u svim oblastima privrede i uskoro se očekuje potpisivanje novog ulaganja od 65 miliona evra koje će omogućiti svim školama u Srbiji da postanu digitalizovane.

  • IRINA

    4.4.2022 #1 Author

    Ovo je odlicna vest za nase univerzitete i institute

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...