EK IZDALA UVODNU SOCIJALNU OBVEZNICU Za zaštitu radnih mesta 17 milijardi evra

EUNovacVesti

21.10.2020 17:40 Autor: Vladimir Jokanović 2

EK IZDALA UVODNU SOCIJALNU OBVEZNICU Za zaštitu radnih mesta 17 milijardi evra EK IZDALA UVODNU SOCIJALNU OBVEZNICU Za zaštitu radnih mesta 17 milijardi evra
Evropska komisija izdala je uvodnu socijalnu obveznicu u iznosu od 17 milijardi evra kako bi zaštitila radna mesta i zadržala ljude na poslu. Izdavanje... EK IZDALA UVODNU SOCIJALNU OBVEZNICU Za zaštitu radnih mesta 17 milijardi evra

Evropska komisija izdala je uvodnu socijalnu obveznicu u iznosu od 17 milijardi evra kako bi zaštitila radna mesta i zadržala ljude na poslu. Izdavanje je namenjeno novouvedenom instrumentu ”sure” i sastoji se od dve obveznice, sa otplatom od 10 milijardi evra u oktobru 2030. godine i sedam milijardi evra za otplatu 2040. godine.

Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lejen (Ursula von der Leyen) navela je da EK prvi put u istoriji izdaje socijalne obveznice na tržištu kako bi prikupila novac koji će pomoći da ljudi ostanu na radnim mestima, prenosi Tanjug.

”Ne štedimo napore da zaštitimo sredstva za život u Evropi. Drago mi je da će zemlje pogođene krizom brzo dobiti ”sure” podršku”, rekla je predsednica EK. U Briselu navode da su veliko interesovanje investitora i povoljni uslovi pod kojima je obveznica stavljena dokaz postojanja velikog interesa za obveznice EU na svetskom tržištu.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...