cefta za jačanje regionalnog tržišta na Zapadnom Balkanu

Ekonomska integracija neophodna među zemljama regiona

RegionVesti

1.7.2021 18:24 Autor: Miljan Paunović 0

Ekonomska integracija neophodna među zemljama regiona Ekonomska integracija neophodna među zemljama regiona
Organizacija Centralnoevropskog sporazuma o slobodnoj trgovini (CEFTA) navodi da ostaje posvećena potpunom sprovođenju svih aktivnosti neophodnih za uspostavljanje zajedničkog regionalnog tržišta, o čemu će... Ekonomska integracija neophodna među zemljama regiona

Organizacija Centralnoevropskog sporazuma o slobodnoj trgovini (CEFTA) navodi da ostaje posvećena potpunom sprovođenju svih aktivnosti neophodnih za uspostavljanje zajedničkog regionalnog tržišta, o čemu će se razgovarati i na predstojećem samitu zemalja zapadnog Balkana planiranom za 5. jul u Berlinu.

Direktor Sekretarijata CEFTA Emir Ðikić, ocenio je da je ekonomska integracija među zemljama regiona kao i sa Evropskom unijom važna i zbog privrednog oporavka nakon pandemije, prenosi Tanjug.

CEFTA je preduzela ključne korake radi sprovođenja ideje o zajedničkom regionalnom tržištu, izjavio je Ðikić tokom sastanka ministara ekonomije zemalja zapadnog Balkana u Briselu.

„CEFTA ostaje posvećena potpunom sprovođenju svih aktivnosti neophodnih za uspostavljanje zajedničkog regionalnog tržišta zasnovanog na četiri ključne slobode, kojim su dodate oblasti trgovine, digitalizacije, investicija, inovacija i industrije“, rekao je Ðikić na sastanku održanom u sredu.

Napomenuo je da će samo realizacijom tih zadataka moći da se obezbede atraktivnost i konkurentnost privreda regiona i njegovo približavanje jedinstvenom tržištu EU.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...