EKSPLOZIJA KORONE U REGIONU Virus preti da potpuno blokira zemlje u komšiliku

RegionVesti

21.10.2020 16:13 Autor: Marija Jovanović 0

EKSPLOZIJA KORONE U REGIONU Virus preti da potpuno blokira zemlje u komšiliku EKSPLOZIJA KORONE U REGIONU Virus preti da potpuno blokira zemlje u komšiliku
Epidemija korona virusa preti da u potpunosti blokira zemlje u regionu. Dok brojke neprestano rastu, pojedinim zemljama ne pomažu restriktivne mere, ni policijski čas.... EKSPLOZIJA KORONE U REGIONU Virus preti da potpuno blokira zemlje u komšiliku

Epidemija korona virusa preti da u potpunosti blokira zemlje u regionu. Dok brojke neprestano rastu, pojedinim zemljama ne pomažu restriktivne mere, ni policijski čas.

Uprkos policijskom času, koji je uveden u ponedeljak, Slovenija ne uspeva da obuzda rast broja obolelih. U sredu je zabeležen rekordan broj zaraženih – 1.503, pokazuju zvanični podaci ministarstva zdravlja Slovenije.

Parijent i medicinski radnik
Foto: Tanjug/AP

„Uprkos svim merama, virus se i dalje brzo širi u Sloveniji, a ove brojke su novi rekord“, prenose slovenački mediji. U poslednja 24 sata testirana je 5.891 osoba. Broj aktivnih slučajeva povećao se na 8.860, pa Slovenija sada ima 423 obolele osobe na 100.000 stanovnika.

Rekordan broj obolelih beleži i Hrvatska. U samo jednom danu broj novozaraženih u ovoj zemlji dostigao je novi rekord sa 1.424 slučaja, umrlo je 11 osoba, a testirano 5.428, saopštio je Nacionalni štab civilne zaštite.

Od početka epidemije, u Hrvatskoj je obolelo ukupno 28.287 ljudi, od kojih je 393 preminulo, pokazuju podaci sajta Worldometers.

Foto: Tanjug

Na korak od policijskog časa je i Severna Makedonija. Ministar zdravlja Venko Filipče izjavio je da se zbog ozbiljnog širenja korona virusa ova zemlja nalazi pred policijskim časom, prenose tamošnji mediji.

„Situacija je zaista ozbiljna. Sledeći korak bi bilo potpuno ograničavanje kretanja, odnosno policijski čas. Da skupimo snage i da to izbegnemo, jer dolaze još hladniji zimski meseci. Verujem da su građani svesni jer svaki dan vide statistiku. Ovo je poslednji korak do policijskog časa“, upozorio je Filipče.

U Severnoj Makedoniji, u utorak je registrovano je 408 novozaraženih, dok je četvoro pacijenata preminulo, preneli su makedonski mediji.

Foto: Tanjug

Prema podacima sajta Worldometers, u ovoj zemlji do sada je obolelo 24.196 osoba, dok je ukupno 850 ljudi preminulo.

U poslednja 24 sata u BiH registrovane su čak 922 novozaražene osobe i 14 smrtnih slučajeva. Samo u Federaciji BiH pozitivno je 654 ljudi, dok je 12 pacijenata preminulo. U Republici Srpskoj registrovano je 268 novih i dva smrtna slučaja.

U utorak je u Republici Srpskoj zabeležen rekordan broj hospitalizovanih u jednom danu – 297 ljudi.

Foto: Tanjug/AP

„Lokalne zajednice u kojima je zabeleženo pogoršanje epidemiološke situacije moraće da uvode nove mere u skladu sa situacijom“, izjavio je direktor Instituta za javno zdravlje Branislav Zeljković.

Najmanje obolelih u regionu, prema zvaničnim podacima, beleži Crna Gora. U ovoj zemlji u utorak je registrovano 132 novoobolelih i sedam smrtnih slučajeva.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...