„EMIRATES“ SMANJUJE BROJ RADNIKA ZA TREĆINU Aviokompanija traži državnu pomoć u krizi

SvetVesti

18.5.2020 09:33 Autor: Marija Jovanović 0

„EMIRATES“ SMANJUJE BROJ RADNIKA ZA TREĆINU Aviokompanija traži državnu pomoć u krizi „EMIRATES“ SMANJUJE BROJ RADNIKA ZA TREĆINU Aviokompanija traži državnu pomoć u krizi
Jedan od najvećih svetskih avioprevoznika “Emirates”, razmatra otpuštanje čak 30.000 zaposlenih. Ova kompanija mogla bi da smanji ukupan broj radnika, koji je u martu... „EMIRATES“ SMANJUJE BROJ RADNIKA ZA TREĆINU Aviokompanija traži državnu pomoć u krizi

Jedan od najvećih svetskih avioprevoznika “Emirates”, razmatra otpuštanje čak 30.000 zaposlenih. Ova kompanija mogla bi da smanji ukupan broj radnika, koji je u martu iznosio 105.000, za čak 30 odsto jer smanjuje troškove i ponovo usklađuje posao kako bi se nosila sa padom putovanja koji će trajati godinama, ocenili su stručnjaci.

Grupacija u državnom vlasništvu prikupila je 1,2 milijarde dolara novog finansiranja u prvom tromesečju i sada je prisiljena da traži finansijsku pomoć od vlasti Dubaija, javlja „Bloomberg“ a prenosi Tanjug.

„Emirates“ razmišlja i o ubrzanju povlačenja iz svoje flote masivnih dvospratnih aviona A380, koji mogu da prime više od 500 putnika. „Emirates“, najveći operator super-džambo aviona Airbus SE, saopštio je da razmatra nivoe „troškova i resursa“ u odnosu na projekcije, dok se priprema za nastavak letova nakon dvomesečne pauze.

Međunarodno udruženje avioprevoza (IATA) saopštila je prošle nedelje da se aviosaobraćaj neće vratiti na nivo pre epidemije korona virusa do 2023. godine, kao i da će sledeće godine saobraćaj biti niži za 24 odsto.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...