u istočnoj austriji poskupljuje električna energija

EnergieAllianz najavio povećanje cene struje za 17 odsto

SvetU fokusuVesti

24.11.2021 14:53 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

EnergieAllianz najavio povećanje cene struje za 17 odsto EnergieAllianz najavio povećanje cene struje za 17 odsto
Operateri električne energije u Beču, Donjoj Austriji i Burgenlandu početkom sledeće godine će povećati cenu struje za oko 17 odsto. Za domaćinstvo sa godišnjom... EnergieAllianz najavio povećanje cene struje za 17 odsto

Operateri električne energije u Beču, Donjoj Austriji i Burgenlandu početkom sledeće godine će povećati cenu struje za oko 17 odsto.

Za domaćinstvo sa godišnjom potrošnjom od 3.500 kilovat sati to će od 1. januara značiti mesečno povećane troškove za 13 evra, najavljuje krovna grupacija operatera u tri pokrajine na istoku Austrije EnergieAllianz.

Kako se navodi, povećanje cene je neizbežno zbog razvoja na međunarodnom tržištu struje i rastu strujnog indeksa Austrije za 84 odsto u toku jedne godine, piše Tanjug.

Socijaldemokratska stranka Austrije (SPO) reagovala je na najavu povećanja cene struje i zatražila od vlade efektivnu borbu protiv talasa poskupljenja, kao i delotvorne mere za brzo rasterećenje građana.

Cena struje biće veća već od kraja ovog meseca u pokrajini Štajerskoj za 7,9 odsto, što će prosečnom domaćinstvu doneti veće mesečne troškove za 5,33 evra.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...