Projekat vredan 1,8 miliona evra

EPCG potpisala ugovor o nabavci i implementaciji DMS softvera

Bolji posaoRegionVesti

10.3.2023 10:07 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

EPCG potpisala ugovor o nabavci i implementaciji  DMS softvera EPCG potpisala ugovor o nabavci i implementaciji  DMS softvera
Predstavnici Elektrorpivrede Crne Gore (EPCG) i konzorcijuma Planetsoft potpisali su ugovor o nabavci i implementaciji softvera DMS za upravljanje dokumentacijom i projektnim aktivnostima, kao... EPCG potpisala ugovor o nabavci i implementaciji  DMS softvera

Predstavnici Elektrorpivrede Crne Gore (EPCG) i konzorcijuma Planetsoft potpisali su ugovor o nabavci i implementaciji softvera DMS za upravljanje dokumentacijom i projektnim aktivnostima, kao i softvera za praćenje i upravljanje terenskim ekipama.

Ugovor, ukupno vredan oko 1,8 miliona evra sa uračunatim porezom na dodatu vrednost (PDV), u ime EPCG potpisali su, izvršni direktor Nikola Rovčanin i glavni finansijski direktor Miro Vračar, a u ime konzorcijuma Planetsoft, koga konstituišu kompanije Planetsoft Beograd i Planetsoft Banja Luka, kao i podgorička kompanija B-ONE, izvršni direktor Planetsoft Beograd Ivan Topličić, prenosi RTCG.

Rovčanin je izjavio da će uvođenjem u poslovanje softvera DMS posao biti znatno olakšan i ubrzan, što je izuzetno važno ako se uzme u obzir da je EPCG krenula u veliki investicioni ciklus, posebno u oblasti obnovljivih izvora energije (OIE).

“Ovo je izuzetno važan projekat, dokument menadžment sistem za praćenje projekata i, generalno, kontrolu rada ekipa na terenu, imajući u vidu da smo krenuli u jedan veliki investicioni ciklus, naročito kad su u pitanju obnovljivi izvori energije, ali isto tako i kada je u pitanju funkcionisanje celog poslovnog sistema”, naveo je Rovčanin.

On je rekao da će uz pomoć tog softvera znatno ubrzati i dinamiku i kontrolu.

“Nadam se uspešnoj implementaciji, s obzirom na reference konzorcijuma Plantsoft, koji je ispostavio najpovoljniju ponudu”, kazao je Rovčanin.

Topličić je rekao da je zadovoljan činjenicom da je, kako je kazao, gigant poput EPCG prepoznao kompaniju Planetsoft kao potencijalnog implementatora ovog softvera.

“Izuzetno sam zadovoljan činjenicom da naše ideje nalaze put do tržišta i ovako kvalitetnih klijenata. Već na prvim sastancima prepoznali smo energiju sa vaše strane i koliko je ovo važan projekat za EPCG”, naveo je Topličić.

On je rekao da će se potruditi da, na osnovu iskustva koje imaju, a koje u ovom domenu nije malo, obezbede najkvalitetniji mogući proizvod koji će značiti određene uštede i sve one prednosti koje softveri donose.

Rok za implementaciju projekta je 18 meseci, a realizovaće se u okviru četiri faze.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...