Direktna uplata u državni budžet Crne Gore vredna 30 miliona evra

U Podgorici počinje sprovođenje Paketa energetske podrške EU

InvesticijeRegionU fokusu

8.3.2023 09:43 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

U Podgorici počinje sprovođenje Paketa energetske podrške EU U Podgorici počinje sprovođenje Paketa energetske podrške EU
U Podgorici se obeležava zvanični početak sprovođenja Paketa energetske podrške Evropske unije za Crnu Goru, vrednog 30 miliona evra. U prisustvu predsednika Vlade Crne... U Podgorici počinje sprovođenje Paketa energetske podrške EU

U Podgorici se obeležava zvanični početak sprovođenja Paketa energetske podrške Evropske unije za Crnu Goru, vrednog 30 miliona evra.

U prisustvu predsednika Vlade Crne Gore Dritana Abazovića i ambasadorke EU u Crnoj Gori Oane Kristine Pope (Oana Cristina Popa), koordinatorka Ministarstva evropskih poslova Ana Novaković Đurović i šef Sektora za saradnju u Delegaciji EU Ingve Engstrom (Yngve Engstrom) razmeniće finansijsku dokumentaciju potrebnu za uplatu Paketa energetske podrške EU, prenosi agencija Mina.

Iz crnogorske vlade podsećaju da paket energetske podrške EU, u formi direktne uplate 30 miliona evra u državni budžet Crne Gore, ima za cilj da pomogne zemlji u prelasku na zelenu energiju, ali i da podrži ugrožene kategorije stanovništva da se izbore sa uvećanim troškovima života.

Nakon ceremonije, EU će uplatiti prvu tranšu Paketa energetske podrške u iznosu od 27 miliona evra.

Uplata druge tranše, u iznosu od tri miliona evra, očekuje se početkom naredne godine.

  • TATJANA

    9.3.2023 #1 Author

    Nadam se da ce i uložiti u prelazak na zelenu energiju, značiće za sve

    Odgovori

  • GOCA BG

    9.3.2023 #2 Author

    Treba pametno da iskoriste novac koji su dobili…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...