EPS OSTAJE DRŽAVNO PREDUZEĆE Neće biti privatizacije, svi zaposleni ostaju na radnim mestima, poručila Mihajlović

Firme u fokusuSrbijaU fokusuVesti

24.12.2020 11:37 Autor: Ljiljana Begović 0

EPS OSTAJE DRŽAVNO PREDUZEĆE Neće biti privatizacije, svi zaposleni ostaju na radnim mestima, poručila Mihajlović EPS OSTAJE DRŽAVNO PREDUZEĆE Neće biti privatizacije, svi zaposleni ostaju na radnim mestima, poručila Mihajlović
Elektroprivreda Srbije (EPS) neće biti privatizovana, niti će bilo ko u EPS ostati bez posla, poručla je ministarka rudarstva i energetike Srbije Zorana Mihajlović.... EPS OSTAJE DRŽAVNO PREDUZEĆE Neće biti privatizacije, svi zaposleni ostaju na radnim mestima, poručila Mihajlović

Elektroprivreda Srbije (EPS) neće biti privatizovana, niti će bilo ko u EPS ostati bez posla, poručla je ministarka rudarstva i energetike Srbije Zorana Mihajlović.

Ona je naglasila da je EPS baza energetske bezbednosti Srbije, a pre svega njegovi zaposleni.

Ovde je reč samo o odvajanju delatnosti i poštovanju našeg Zakona o energetici, kao i o tome da sa sadašnjim načinom funkcionisanja imamo veliku neefikasnost i godišnje tehničke i netehničke gubitke na mreži od 250 miliona evra, rekla je Mihajlović o izdvajanju delatnosti distribucije iz sistema.

„Budući da će se fazno i postepeno smanjivati proizvodnja električne energije iz uglja, posebno najnekvalitetnijeg, lignita, realno je da Srbija gradi i gasne elektrane, koje mogu da pomognu u proizvodnji i električne i toplotne energije“, rekla je Mihajlović.

Foto: Tanjug

Govoreći o projektu Jadar, Mihajlović je istakla da se ništa neće raditi, a da ne bude u skladu sa svim našim zakonima i da prethodno nisu urađene sve studije o uticaju na životnu sredinu.

„Nikom nije u interesu da bilo šta uništi u Srbiji, bez obzira na to koliko to novca potencijalno donosi, ali su takođe nedopustivi i pokušaji politizacije ovog projekta“, navodi se u saopštenju Ministarstva, prenosi Tanjug.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...