Sastanak turskog predsednika sa Ilonom Maskom

Erdogan želi novu fabriku Tesle

SvetVesti

18.9.2023 08:33 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Erdogan želi novu fabriku Tesle Erdogan želi novu fabriku Tesle
Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan zatražio je od izvršnog direktora kompanije Tesla Ilona Maska (Elon Musk) da izgradi fabriku automobila u Turskoj, saopštila je... Erdogan želi novu fabriku Tesle

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan zatražio je od izvršnog direktora kompanije Tesla Ilona Maska (Elon Musk) da izgradi fabriku automobila u Turskoj, saopštila je u ponedeljak Direkcija za komunikacije te zemlje.

U saopštenju se navodi da je Mask rekao da mnogi turski dobavljači već rade sa Teslom i da je Turska u najužem krugu kandidata za novu fabriku njegove kompanije, prenosi Reuters.

Erdogan i Mask razgovarali su u Turskoj kući u Njujorku, prenela je turska agencija Anadolija. Erdogan trenutno boravi u SAD zbog učešća na 78. zasedanju Generalne skupštine UN. Erdogan je takođe rekao da je Turska otvorena za saradnju u oblasti veštačke inteligencije i satelitskog interneta Starlink kompanije SpaceX.

U saopštenju turske Direkcije navedeno je da je Mask rekao da SpaceX želi da sarađuje sa turskim vlastima na dobijanju potrebne licence za ponudu satelitskih usluga Starlink u Turskoj. Erdogan je pozvao Maska da prisustvuje turskom festivalu vazduhoplovstva i tehnologije u Izmiru, krajem tekućeg meseca.

Tesla trenutno ima šest fabrika i gradi sedmu u Meksiku, što je deo napora kompanije da proširi svoje globalno prisustvo. Mask je u maju rekao da će Tesla verovatno izabrati lokaciju za novu fabriku do kraja godine.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...