AMBICIOZAN POTEZ SICILIJE Turistima plaća pola aviokarte i deo noćenja

BiznisEUTurizam

27.4.2020 09:21 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

AMBICIOZAN POTEZ SICILIJE Turistima plaća pola aviokarte i deo noćenja AMBICIOZAN POTEZ SICILIJE Turistima plaća pola aviokarte i deo noćenja
Jug Italije intenzivno se priprema za letnu turističku sezonu kako bi privukao što veći broj gostiju, a nadležni su spremni da ponude mnoge stvari... AMBICIOZAN POTEZ SICILIJE Turistima plaća pola aviokarte i deo noćenja

Jug Italije intenzivno se priprema za letnu turističku sezonu kako bi privukao što veći broj gostiju, a nadležni su spremni da ponude mnoge stvari – čak i delimičnu nadoknadu troškova prevoza i smeštaja, kao i besplatne ulaznice za muzeje. Turizam je jedna od glavnih indistrijskih grana u Italiji koja čini 13 posto bruto domaćeg proizvoda na nacionalnom nivou, a na jugu i mnogo više.

Na Siciliji su projekti za privlačenje stranih turista bili vrlo ambiciozni, javlja britanski “Times”, a prenosi indicator.ba. Pripremljeni su posebni vaučeri kojima bi turistima bilo omogućeno vraćanje polovine cene avionske karte ako se odluče da odmor provedu na ovom italijanskom ostrvu. Uz to, meštani će im nadoknaditi jednu od tri noći, besplatno će moći da posete tamošnje muzeje i arheološka nalazišta, a čekaju ih i druge pogodnosti, odlučila je tamošnja regionalna vlada i za te namene izdvojila 50 miliona evra.

Italija je zbog potpunog prestanka javnog života izgubila oko milijardu evra prihoda od turizma, što će sada pokušati da sanira brzim finansijskim injekcijama i sličnim akcijama kakve su planirane na Siciliji.

Prema najavama, ograničenja kretanja i druge mere uvedene u cilju sprečavanja širenja korona virusa trebalo bi da počnu da popuštaju u Italiji posle prvomajskih praznika. Italija je jedna od evropskih zemalja sa najvećom stopom obolelih i umrlih ljudi od korona virusa.

  • Lija

    31.8.2023 #1 Author

    Valjao bi neki popust i kod nas

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...