Mali gradovi bolje ocenjeni

Berlin ove godine pri dnu rang-liste poželjnih mesta za život

EULifestyleZanimljivosti

29.5.2024 10:49 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Berlin ove godine pri dnu rang-liste poželjnih mesta za život Berlin ove godine pri dnu rang-liste poželjnih mesta za život
Nemci redovno ocenjuju životne uslove u svojim gradovima. Berlin je ove godine skliznuo prema dnu rang-liste poželjnih mesta za život. Naime, među 40 gradova... Berlin ove godine pri dnu rang-liste poželjnih mesta za život

Nemci redovno ocenjuju životne uslove u svojim gradovima. Berlin je ove godine skliznuo prema dnu rang-liste poželjnih mesta za život.

Naime, među 40 gradova sa najmanje 200.000 stanovnika, prestonica se našla na 37. mestu. U istraživanju instituta za demoskopiju Alensbah za novo izdanje Atlasa sreće najsrećniji su stanovnici Kasela, Erfurta i Ahena. Slabiju ocenu od Berlina, koji je pritom ponovio rezultat iz prethodne godine, dobili su samo Rostok, Karlsrue i Visbaden, prenosi DPA.

Atlas sreće objavljuje Južnonemačka lutrija SKL. Alensbah je za istraživanje anketirao 25.557 ljudi, koji su ocenili elemente kvaliteta života u svom gradu.

Prvi vrhu liste se uglavnom nalaze mali gradovi, rekao je Bernd Rafelhišen (Bernd Raffelhüschen) sa frajburškog instituta.

„Nijedan nije posebno bogat, i njihovi objektivni pokazatelji blagostanja su jedva malo iznad proseka“, objasnio je.

Ono što je upečatljivo je porodična atmosfera malog mesta, a često su to i gradovi sa studentskim okruženjem. Uz sve to, „prilično su tihi, imaju mnogo zelenila i dobar vazduh“.Prema statističarima, gradovi sa dobrom porodičnom i obrazovnom politikom postigli su najbolje rezultate po pitanju zadovoljstva životom.

Slede zdravstvena zaštita, kupovna moć i kvalitet životne sredine.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.