Izazovi za dobavljače nemačke automobilske industrije

Berlin i Brisel otežavaju promene

AutomobiliEULifestyle

16.8.2023 09:35 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Berlin i Brisel otežavaju promene Berlin i Brisel otežavaju promene
Nemački dobavljači automobilske industrije suočavaju se sa najvećim preduzetničkim izazovom do sada, jer industrija nastoji da ostane konkurentna dok prelazi sa motora sa unutrašnjim... Berlin i Brisel otežavaju promene

Nemački dobavljači automobilske industrije suočavaju se sa najvećim preduzetničkim izazovom do sada, jer industrija nastoji da ostane konkurentna dok prelazi sa motora sa unutrašnjim sagorevanjem na održive pogonske sisteme.

„Neki će još dugo morati da razvijaju potpuno nove poslovne modele i proizvode dok još dugo izrađuju komponente za motore sa unutrašnjim sagorevanjem“, rekla je predsednica Nemačkog udruženja automobilske industrije (VDA) Hildegard Miler (Hildegard Muller) za Dpa, prenosi Seebiz.

Ona je navela da će industrija morati da se suoči sa promenom svom svojom inovativnom snagom, ali da samo to nije dovoljno, jer i vlada u tome ima svoju ulogu. Dok međunarodna konkurencija za poslovne lokacije postaje sve oštrija, Berlinu i Briselu često nedostaju brzina i efikasnost, istakla je Miler.


Evropski političari zaglavljeni su u sve više pravila i propisa, a birokratija je preglomazna, ocenila je predsednica VDA. Ona je pozvala nemačku vladu i EU da što pre poboljšaju okvirne uslove za nemačka i evropska preduzeća.

„Potrebno nam je manje birokratije, više trgovinskih sporazuma, konkurtentan sistem poreza i dažbina, kao i jednostavnije i brže procedure odobravanja“, naglasila je Miler. Pored toga, snabdevanje energijom i sirovinama mora da bude osigurano međunarodnim partnerstvima kako bi Nemačka i Evropa bile nezavisne, a lanci snabdevanja otporniji.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...