Povećava se broj zahteva za stečaj preduzeća

Nema znakova oporavka nemačke ekonomije

EUU fokusu

15.8.2023 08:45 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Nema znakova oporavka nemačke ekonomije Nema znakova oporavka nemačke ekonomije
Nemačka ekonomija još nije na putu oporavka. Rani pokazatelji još ne ukazuju na održivi oporavak ekonomije u predstojećim mesecima, saopštilo je tamošnje Ministarstvo ekonomije.... Nema znakova oporavka nemačke ekonomije

Nemačka ekonomija još nije na putu oporavka. Rani pokazatelji još ne ukazuju na održivi oporavak ekonomije u predstojećim mesecima, saopštilo je tamošnje Ministarstvo ekonomije.

Iako se privatna potrošnja, jedan od stubova neemačke ekonomije, nedavno stabilizovala, stanje u spoljnoj trgovini utiče na proizvodnju i izvoz, prenosi Seebiz. Industrijska proizvodnja u junu bila je u recesiji od 1,3 odsto, a posebno loše bilo je u automobilskoj industriji i građevinskom sektoru.

Prihodi od prodaje na malo, isključujući automobile, u junu su smanjeni u odnosu na prethodni mesec, ali su u drugom tromesečju bili za 1,3 procenta veći nego u prvom kvartalu. Istovremeno, broj zahteva za stečaj preduzeća u maju bio je za 3,5 odsto veći nego u aprilu, a za 19 odsto veći nego u maju prošle godine.

Pokazatelji kao što su porudžbine i poslovna klima, kao i stanje globalne ekonomije, ne ukazuju na oporavak nemačke ekonomije u skoroj budućnosti, zaključilo je nemačko Ministarstvo ekonomije.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...