BREGZIT GASI FABRIKU NISSAN U BRITANIJI Opstanak zavisi od trgovinskog sporazuma sa EU

AutomobiliBiznisEU

4.6.2020 12:25 Autor: Julijana Vincan 0

BREGZIT GASI FABRIKU NISSAN U BRITANIJI Opstanak zavisi od trgovinskog sporazuma sa EU BREGZIT GASI FABRIKU NISSAN U BRITANIJI Opstanak zavisi od trgovinskog sporazuma sa EU
Najveća fabrika za proizvodnju automobila u Velikoj Britaniji „Nissan“, postaće neodrživa ukoliko ova zemlja napusti Evropusku uniju bez trgovinskog sporazuma, istakao je vlasnik ove... BREGZIT GASI FABRIKU NISSAN U BRITANIJI Opstanak zavisi od trgovinskog sporazuma sa EU

Najveća fabrika za proizvodnju automobila u Velikoj Britaniji „Nissan“, postaće neodrživa ukoliko ova zemlja napusti Evropusku uniju bez trgovinskog sporazuma, istakao je vlasnik ove japanske kompanije.

Glavni šef operative autokompanije Ašvani Gupta (Ashwani Gupta) izjavio je da je bitno razumevanje toga da je EU najveći klijent fabrike u Sanderlendu. Gupta je naglasio da se posvećenost ove autokompanije ne može održati ukoliko ne bude postojao bescarinski pristup EU, saznaje BBC. „Nissan“ je uložio milijarde funti u postrojenje koje broji 7.000 radnika.

Foto: Pixabay.com
Foto: Pixabay.com

Komentari Gupte stižu uprkos tome što je lokacija Sanderland preživela ovonedeljne najave o globalnom programu restrukturiranja japanskog giganta. „Znate da smo proizvođač automobila broj jedan u Velikoj Britaniji i želimo to i da ostanemo. Mi smo posvećeni. Ukoliko ne primamo trenutne tarife, iako to nije naša namera, posao neće biti održiv“, podvukao je Gupta.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...