Akcije nemačkog koncerna izgubile 14 odsto na vrednosti od prošle nedelje

Direktorka Thyssenkruppa podnela ostavku

BiznisEU

25.4.2023 08:57 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Direktorka Thyssenkruppa podnela ostavku Direktorka Thyssenkruppa podnela ostavku
Izvršna direktorka nemačkog industrijskog konglomerata Thyssenkrupp Martina Merc (Merz) podnela je u ponedeljak ostavku, a od 1. maja naslediće je Migel Angel Lopez Boreg... Direktorka Thyssenkruppa podnela ostavku

Izvršna direktorka nemačkog industrijskog konglomerata Thyssenkrupp Martina Merc (Merz) podnela je u ponedeljak ostavku, a od 1. maja naslediće je Migel Angel Lopez Boreg (Miguel Angel Lopez Borreg), dosadašnji prvi čovek grupe Norma.

Potez Mercove doveo je do pada vrednosti akcija Thyssenkruppa za 14 odsto u odnosu na kraj prošle nedelje, objavio je SeeBiz pozivajući se na agenciju DPA.

Merz je preuzela upravljanje koncernom u oktobru 2019., a prošlog maja produžen joj je ugovor do 2028. godine. Vodila je složeno restrukturiranje konglomerata koji je bio suočen s financijskim problemima i krizom budućeg smjera, prenosi francuska novinska agencija AFP.

Sa njom na čelu, konglomerat je svoju jedinicu za proizvodnju liftova za više od 15 milijardi evra, a u u sklopu mera za smanjenje troškova poslovanja otpustili su oko 11.000 ljudi. Kako prenosi SeeBiz, finansije grupe su se oporavile, pa je u prošloj poslovnoj godini ostvarila neto dobit.

AFP, međutim, ukazuje da Thyssenkrupp nije uspeo da pronađe kupca za svoju osnovnu delatnost – proizvodnju čelika, a da se Merz poslednjih nekoliko meseci suočavala sa kritikama zbog načina rada.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...