Ukupna proizvodnja na mesečnom nivou porasla dva odsto

Nemačka industrija iznenadila dobrim rezultatima u februaru

EU

8.4.2023 08:53 Autor: Redakcija Biznis.rs 9

Nemačka industrija iznenadila dobrim rezultatima u februaru Nemačka industrija iznenadila dobrim rezultatima u februaru
Nemačka industrija se na iznenađenje stručnjaka i u februaru nadovezala na uzlazni trend kojim je ušla u ovu godinu, pa je ponovo zabeležen značajan... Nemačka industrija iznenadila dobrim rezultatima u februaru

Nemačka industrija se na iznenađenje stručnjaka i u februaru nadovezala na uzlazni trend kojim je ušla u ovu godinu, pa je ponovo zabeležen značajan rast proizvodnje.

Ukupna proizvodnja je na mesečnom nivou porasla dva odsto, saopšteno je iz Saveznog zavoda za statistiku.

Uz to, i proizvodnja u januaru se ispostavila većom nego što se do sada pretpostavljalo. Statistički zavod revidirao je rast u januaru na 3,7 odsto, pošto je preliminarno računao sa 3,5 odsto, prenosi Mina, pozivajući se na SEEbiz.

U februaru je razvoj bio pozitivan i na međugodišnjem nivou, i rast proizvodnje je u odnosu na isti mesec prošle godine iznosio 0,6 odsto.

Zavod je saopštio i da je u februaru proizvodnja bila veća u većini sektora. Posebno veliki doprinos značajnom rastu ukupne proizvodnje dala je automobilska industrija. Ta najveća industrijska grana u Nemačkoj povećala je proizvodnju na mesečnom nivou, 7,6 odsto.

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...