sprečen pokušaj izbegavanja plaćanja poreza

Dobit od trgovine kriptovalutama oporeziva u Nemačkoj

EUInvesticijePoreziU fokusu

28.2.2023 13:04 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Dobit od trgovine kriptovalutama oporeziva u Nemačkoj Dobit od trgovine kriptovalutama oporeziva u Nemačkoj
Privatni investitori u Nemačkoj moraju da plaćaju porez na dobit koju ostvare u trgovini kriptovalutama, saopštilo je u utorak ministarstvo finansija ukazujući na sudsku... Dobit od trgovine kriptovalutama oporeziva u Nemačkoj

Privatni investitori u Nemačkoj moraju da plaćaju porez na dobit koju ostvare u trgovini kriptovalutama, saopštilo je u utorak ministarstvo finansija ukazujući na sudsku presudu.

Prethodno je savezni finansijski sud, specijalizovan za to oblast pravosuđa, oborio zahtev jednog neidentifikovanog tužitelja koji je pokušao da izbegne plaćanje poreza na dobit od 3,4 miliona evra.

Prema presudi, virtuelne valute su ekonomsko dobro koje ima tržišnu vrednost, mogu da se kupuju i prodaju i upotrebljavaju za online plaćanje, piše DPA.

Dobit ostvarena trgovinom kriptovaluta je „privatna prodajna transkacija“ koja podleže zakonu o porezu na dohodak, naveo je sud na konferenciji za medije u Minhenu.

Podsetimo, u Srbiji prodaja kriptovaluta podleže oporezivanju prema porezu na kapitalnu dobit po stopi od 15 odsto.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...