Početne cene brendiranih predmeta upola niže od tržišnih

Francuske vlasti prodaju na aukciji luksuznu robu zaplenjenu na carini

EULifestyleLuksuz

3.11.2022 15:01 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Francuske vlasti prodaju na aukciji luksuznu robu zaplenjenu na carini Francuske vlasti prodaju na aukciji luksuznu robu zaplenjenu na carini
Francuske valsti je stavila na aukciji veliku količinu zaplenjene luksuzne robe, uključujući ženske torbice i par Rolex satova čija se vrednost procenjuje na 700.000... Francuske vlasti prodaju na aukciji luksuznu robu zaplenjenu na carini

Francuske valsti je stavila na aukciji veliku količinu zaplenjene luksuzne robe, uključujući ženske torbice i par Rolex satova čija se vrednost procenjuje na 700.000 evra (691.460 dolara).

Predmeti koje su zaplenili francuski carinici biće izloženi na aukciji koja će se krajem nedelje održati u Parizu. Kako se navodi na sajtu za aukcije, među zaplenjenim predmetima je i sat Rolex Sky-Dweller od belog zlata, čija se vrednost procenjuje između 15.000 i 25.000 evra.

Ova cena je ispod tržišne vrednosti Rolex satova, koji u proseku koštaju oko 40.000 evra, navodi se na sajtu WatchChart, koji analizira online cene polovnih satova.

Na aukciji će biti izložen i drugi Rolex sat, model GMT Master II sa crno-plavim dizajnom, poznat i kao “Betmen model”. Vrednost sata koji pokazuje vreme u različitim vremenskim zonama je između 4.000 i 6.000 evra, što je takođe značajno ispod prosečne preprodajne cene, piše Bloomberg.

Međutim, na aukciji predmeti mogu dostići znatno veću vrednost od procenjene, posebno kada je interesovanje veliko.

“Država neće jeftino prodati ove dragocenosti”, izjavio je Alen Kome (Alain Caumeil), koji nadgleda prodaju kao predstavnik francuskog Ministarstva finansija.

Više od 3.000 ljudi se već prijavilo da učestvuje u aukciji online, dok oko 700 njih planira da joj prisustvuje uživo, što ukazuje da bi neki od predmeta mogli dostići više cene od procenjenih, navodi Kome.

Sveukupno, francuska aukcijska kuća Drouot ponudiće oko 350 predmeta. Među kojima su i automobili, patike, pločice od platine, kao i čuvena Birkin torba luksuznog brenda Hermes veličine 40 cm, čija je početna cena 4.500 evra. Trenutno, u buticima u Parizu ova ženska torba košta 9.750 evra.

Iako Hermes torbe mogu na tržištima polovne robe takođe imati cenu višu od ponuđene na aukciji, jer se proizvode u ograničenim količinama, prilikom preprodaje veću vrednost dostiže Birkin torba u savršenom stanju veličine 25 u odnosu na model u veličini 40, navodi Ines Enaži Šebi (Ines Ennaji Chaibi), menadžer globalnog poslovanja platforme za preprodaju Monogram Paris.

“Cilj ove prodaje je da pokažemo da će svako ko prekrši zakon snositi teške posledice”, izjavio je Kome.

  • BIJUTI27

    3.11.2022 #1 Author

    Ja čula prodaje se i kraljičin jaguar povoljno 😀

    Odgovori

  • Anna

    3.11.2022 #2 Author

    Ne razumem kako prodajom šalju poruku da se šverc kažnjava?

    Odgovori

  • MAJALG

    5.11.2022 #3 Author

    Nista moracu da se prijavim na aukciju za ovu torbu, nadam se da nece biti velike borbe oko iste i da ce moja ponuda od 50€ biti uspesna.

    Odgovori

  • GOCA BG

    5.11.2022 #4 Author

    U odnosu na realnu cenu u radnjama,ove na aukciji su jos i „povoljne“…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...