Oporavak industrije luksuznih dobara

Izvoz satova iz Švajcarske u septembru porastao 19 odsto

Bolji posaoLifestyleLuksuzZanimljivosti

20.10.2022 13:23 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

Izvoz satova iz Švajcarske u septembru porastao 19 odsto Izvoz satova iz Švajcarske u septembru porastao 19 odsto
Izvoz švajcarskih satova u septembru je porastao za 19 odsto, čime se ova industrija ponovo našla na putu da u 2022. godini dostigne rekordni... Izvoz satova iz Švajcarske u septembru porastao 19 odsto

Izvoz švajcarskih satova u septembru je porastao za 19 odsto, čime se ova industrija ponovo našla na putu da u 2022. godini dostigne rekordni rast.

Vrednost isporuka prošlog meseca dostigla je 2,2 milijarde franaka (2,2 milijarde dolara), navodi Federacija švajcarske industrije satova. Izvoz je u prvih devet meseci ove godine porastao za 13 odsto, piše Bloomberg.

Prošlomesečni rast su podsticale porudžbine iz Sjedinjenih Američkih Država, Japana, Singapura i Ujedinjenih Arapskih Emirata. Izvoz satova u Kinu porastao je 15 odsto i pored politike nulte tolerancije na korona virus.

Industrija luksiznih dobara oporavila se od pandemije, čemu su doprinele akumulacija ušteđevine u toku karantina i online prodaja.

 • GOCA BG

  20.10.2022 #1 Author

  Doslo je do stagnacije malo tokom korone,ali online kupovina je bila odlicna…

  Odgovori

 • Anna

  22.10.2022 #2 Author

  Švajcarski satovi su stvar prestiža, dokaz dobrog ukusa i poštovanja kvaliteta. Onaj ko može uvek će sebi priuštiti švajcarski sat.

  Odgovori

 • Tina

  22.10.2022 #3 Author

  Sto se tice potpune I precizne analize prodaje svajcarskih satova , treba je uporediti I sa samim procentom povecanja broja njihovih stanovnika. Isto je korisno I uporediti I sa povecanje broja prodatih pametnih satova u tim zemljama

  Odgovori

 • Dea

  30.10.2022 #4 Author

  To je ulaganje,ne kupovina,ako pricamo o skupljim satovima.

  Odgovori

 • Grocka

  8.10.2023 #5 Author

  Satovi su postali odevni predmet svakog pojedinca

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...