stekli se uslovi za povratak radnika na posao

Francuski železničari povukli obaveštenje o štrajku tokom praznika

BiznisEU

23.12.2022 18:31 Autor: Redakcija Biznis.rs 7

Francuski železničari povukli obaveštenje o štrajku tokom praznika Francuski železničari povukli obaveštenje o štrajku tokom praznika
Radnici zaposleni u francuskoj železnici povukli su obaveštenje o štrajku za naredni vikend, uključujući Novu godinu, saopštio je u petak nacionalni železnički operater SNCF,... Francuski železničari povukli obaveštenje o štrajku tokom praznika

Radnici zaposleni u francuskoj železnici povukli su obaveštenje o štrajku za naredni vikend, uključujući Novu godinu, saopštio je u petak nacionalni železnički operater SNCF, prenose lokalni mediji.

Ranije ove nedelje, otpravnici vozova koji su zahtevali veće plate i bolji status odbili su da povuku obaveštenje o štrajku za prvi praznični vikend od 23. do 25. decembra.

Vladini zvaničnici su masovno kritikovali odluku, koja će uticati na oko 200.000 putnika tokom Božića, i smatrali je neodgovornom, prenosi Anadolu Agency.

Rukovodstvo SNCF-a je u četvrtak uveče predložilo dodatne mere kontrolorima kako bi sprečili štrajkove planirane za drugi praznični vikend od 30. decembra do prvog dana u 2023. godini.

Sindikati radnika prihvatili su u petak ponuđene mere i povukli najavu štrajka za naredni vikend, javili su lokalni mediji, citirajući saopštenje SNCF-a.

„Sada su postavljeni svi uslovi da se svi kontrolori vrate na posao i da kompanija ponovo izađe u susret svojim putnicima“, saopštio je SNCF.

 • GOCA BG

  24.12.2022 #1 Author

  Znali su da ce dobiti trazeno,u suprotnom bi nastao kolaps pred njihove praznike…

  Odgovori

 • TATJANA

  25.12.2022 #2 Author

  Dobro da je tako da ne trpe i ostali

  Odgovori

 • Milovan94

  25.12.2022 #3 Author

  Svi krenuli da štrajkuju. Došlo neko teško vreme.

  Odgovori

 • SRDJAN

  25.12.2022 #5 Author

  Svuda neki strajkovi. Izgleda da se na drugaciji nacin ne moze doci do povecanja plata.

  Odgovori

 • Tina

  25.12.2022 #6 Author

  Strajk je odredjen prema datumu koje je najpovoljnije

  Odgovori

 • DANIJELA

  25.12.2022 #7 Author

  Treba naci neko srednje resenje da do strajka ne dolazi a ako vec dodje… onda je problem.

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...