nakon nemira u glavnom gradu francuske

MOK uveren u uspeh letnjih Olimpijskih igara u Parizu 2024.

EULifestyle

4.7.2023 16:23 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

MOK uveren u uspeh letnjih Olimpijskih igara u Parizu 2024. MOK uveren u uspeh letnjih Olimpijskih igara u Parizu 2024.
Međunarodni olimpijski zvaničnici izrazili su u utorak žaljenje zbog nemira u Francuskoj, ali su rekli da su uvereni da će zemlja naredne godine održati... MOK uveren u uspeh letnjih Olimpijskih igara u Parizu 2024.

Međunarodni olimpijski zvaničnici izrazili su u utorak žaljenje zbog nemira u Francuskoj, ali su rekli da su uvereni da će zemlja naredne godine održati uspešne letnje Olimpijske igre.

Pucnjava saobraćajnog policajca pre nedelju dana, u kojoj je nastradao 17-godišnji mladić alžirskog porekla, izazvala je proteste i talas nereda u nekoliko velikih francuskih gradova u kojima policija svakodnevno hapsi stotine ljudi, prenosi Reuters.

Demonstranti su palili automobile, pljačkali prodavnice i gađali gradske kuće, državne škole i drugu imovinu. Pariška predgrađa i Marsej na jugu bili su žarišta, ali se situacija lagano stabilizovala tokom ove nedelje.

„Sa žaljenjem smo pratili nedavne incidente u Francuskoj“, rekao je portparol Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK), ističući da ono nema nikakve veze sa Igrama.

Olimpijska mesta nisu direktno pogođena neredima, iako je fasada centra za vodenu obuku u Parizu oštećena tokom protesta.

„Imamo puno poverenje u organizacioni komitet i francuske vlasti da organizuju uspešne Olimpijske i Paraolimpijske igre i u gostoprimstvo francuskog naroda da poželi dobrodošlicu ljudima iz celog sveta na ove igre“, rekao je portparol MOK-a.

Pariz će biti domaćin Igara od 26. jula do 11. avgusta 2024. godine.

  • MAJA

    5.7.2023 #1 Author

    Sve će se dovesti u red do tada, ne sumnjam u njih

    Odgovori

  • SHALIMAR

    5.7.2023 #2 Author

    Gde je 2024 godina…

    Odgovori

  • STEPA

    13.7.2023 #3 Author

    Valjda će se dovesti u red do tada.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...