očekivanja od izvoza i proizvodnja u opadanju

Nemačka auto-industrija klizi u krizu

BiznisEU

5.8.2024 14:57 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Nemačka auto-industrija klizi u krizu Nemačka auto-industrija klizi u krizu
Nemačka automobilska industrija se prvih meseci ove godine nadala da ekonomskom padu u branši stiže kraj. Ispostavilo se da je tadašnji uzlet bio privremen.... Nemačka auto-industrija klizi u krizu

Nemačka automobilska industrija se prvih meseci ove godine nadala da ekonomskom padu u branši stiže kraj. Ispostavilo se da je tadašnji uzlet bio privremen.

Raspoloženje proizvođača automobila ponovo se pokvarilo i posao ide tromo. U julu je indikator ekonomskog instituta Ifo bio -18,3 poena, posle -9,5 prethodnog meseca, prenosi DPA.

„Auto-industrija sve više klizi u krizu“, rekla je u ponedeljak ekspertkinja Ifo za ovaj sektor Anita Velfl (Anita Wölfl).

Sada automobilske kompanije trenutno situaciju opisuju kao goru nego u junu, a i očekivanja za naredna tri meseca su slabija. 

„Narednih meseci teško da se može računati na osetnije poboljšanje“, navela je Velfl.

Uposlenost proizvodnih kapaciteta je prema Ifo pala na 77,7 odsto, što je za devet odsto manje od dugoročnog proseka. I očekivanja od izvoza su potonula, za razliku od proletos.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.