NEMAČKA PLANIRA OTVARANJE GRANICA 15. JUNA Slobodno putovanje za građane 31 evropske zemlje

EUVesti

26.5.2020 14:01 Autor: Ljiljana Begović 0

NEMAČKA PLANIRA OTVARANJE GRANICA 15. JUNA Slobodno putovanje za građane 31 evropske zemlje NEMAČKA PLANIRA OTVARANJE GRANICA 15. JUNA Slobodno putovanje za građane 31 evropske zemlje
Nemačka bi od idućeg meseca trebalo da otvori granice za 31 evropsku zemlju. Predlog dokumenta s preporukom da se dozvoli putovanje u svih 26... NEMAČKA PLANIRA OTVARANJE GRANICA 15. JUNA Slobodno putovanje za građane 31 evropske zemlje

Nemačka bi od idućeg meseca trebalo da otvori granice za 31 evropsku zemlju. Predlog dokumenta s preporukom da se dozvoli putovanje u svih 26 ostalih zemalja EU, plus Veliku Britaniju i zemlje koje nisu u slobodnoj šengenskoj zoni, kao što su to Island i Norveška, biće predstavljen kabinetu 27. maja.

Ako se taj predlog realizuje kad je najavljeno, 15. juna, to bi bio veliki napredak uoči turističke sezone.

Nemačka već planira da tog datuma otvori granice u potpunosti prema susednim državama, Austriji i Švajcarskoj, piše BBC, prenosi Tanjug.

Međutim, Nemačka želi da se EU složi da zajednički kriterijum za ukidanje zabrane putovanja uključuje maksimalno 50 zaraženih na 100.000 ljudi za svaku zemlju.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...