Prema istraživanju grupe za maloprodaju

Nemački trgovci očekuju slabu božićnu potrošnju

EUU fokusu

11.12.2023 08:17 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Nemački trgovci očekuju slabu božićnu potrošnju Nemački trgovci očekuju slabu božićnu potrošnju
Božićna prodaja u Nemačkoj ponovo je pala prošle nedelje, prema istraživanju grupe za maloprodaju. Skoro 60 odsto od više od 350 maloprodajnih kompanija koje... Nemački trgovci očekuju slabu božićnu potrošnju

Božićna prodaja u Nemačkoj ponovo je pala prošle nedelje, prema istraživanju grupe za maloprodaju.

Skoro 60 odsto od više od 350 maloprodajnih kompanija koje su ispitane izrazilo je nezadovoljstvo najnovijim trendom prodaje, pokazalo je istraživanje Nemačkog udruženja maloprodaja (HDE), piše Seebiz.

„Druga nedelja Adventa bila je primetno slabija u sektoru maloprodaje nego prva nedelja Adventa. Mnogi trgovci na malo sada polažu nade u poslednji skok pred sezonu praznika“, rekao je generalni direktor HDE Stefan Gent (Stefan Genth).

Slabo poslovanje se ogleda i u manjoj posećenosti u gradskim centrima. Dve trećine trgovaca u centru grada prijavilo je manje kupaca nego prethodne godine.

HDE predviđa ukupnu prodaju od nešto više od 120 milijardi evra (129 milijardi dolara) za ovogodišnji božićni posao u novembru i decembru. U poređenju sa prethodnom godinom, ovo odgovara porastu prodaje od 1,5 odsto.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...