OTKAZ ZA 350 PILOTA BRITISH AIRWAYS Dodatnih 300 stavljeno na čekanje

BiznisEUVesti

29.6.2020 15:52 Autor: Julijana Vincan 4

OTKAZ ZA 350 PILOTA BRITISH AIRWAYS Dodatnih 300 stavljeno na čekanje OTKAZ ZA 350 PILOTA BRITISH AIRWAYS Dodatnih 300 stavljeno na čekanje
Nacionalna i najveća aviokompanija Ujedinjenog kraljevstva, British Airways, otpustiće 350 pilota i poslati dodatnih 300 „na čekanje“. Iz preduzeća je saopšteno da će pilote... OTKAZ ZA 350 PILOTA BRITISH AIRWAYS Dodatnih 300 stavljeno na čekanje

Nacionalna i najveća aviokompanija Ujedinjenog kraljevstva, British Airways, otpustiće 350 pilota i poslati dodatnih 300 „na čekanje“. Iz preduzeća je saopšteno da će pilote „na čekanju“ ponovo zaposliti kada opet budu bile potrebne njihove usluge.

Analitičari procenjuju da će se ta potreba pojaviti tek za godinu i po do dve. Svo ostalo osoblje na letovima British Airways, suočava se sa smanjenjem plata od 15 odsto.

Foto: Pixabay.com

Kad im se kolege sa čekanja vrate, i oni će dobiti povrat u visini polovine tog smanjenja. Većina pilota koji su poslati na čekanje, pilotirala je „Boeing 747 jumbo“ avionom, prenosi Seebiz.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...