Obustava rada do ponoći 24. aprila

Otkazani letovi zbog štrajkova zaposlenih na aerodromima u Berlinu i Hamburgu

BiznisEU

24.4.2023 12:59 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Otkazani letovi zbog štrajkova zaposlenih na aerodromima u Berlinu i Hamburgu Otkazani letovi zbog štrajkova zaposlenih na aerodromima u Berlinu i Hamburgu
Zaposleni na aerodromima u Berlinu i Hamburgu organizovali su 24. aprila štrajkove zbog spora sa poslodavcima oko plata, zbog čega su otkazani letovi u... Otkazani letovi zbog štrajkova zaposlenih na aerodromima u Berlinu i Hamburgu

Zaposleni na aerodromima u Berlinu i Hamburgu organizovali su 24. aprila štrajkove zbog spora sa poslodavcima oko plata, zbog čega su otkazani letovi u ta dva nemačka grada.

U Berlinu su otkazani svi odlazni letovi i 70 od ukupno 240 dolaznih letova, piše nemačka agencija DPA.

Zbog štrajka koji je sindikat Verdi ranije najavio, aerodrom u Hamburgu je ujutru objavio da je otkazan 31 odlazni let od ukupno 160. Štrajkovi na aerodromima počeli su u 3.30 ujutru i treba da traju do ponoći.

Sindikat namerava da pojača pritisak na poslodavce sa kojima pregovara o bonusima za posebne radne sate, kao i o propisima oko plaćanja prekovremenog rada.

Poslednjih meseci organizovani su česti štrajkovi kako bi nezadovoljni radnici naglasili svoje zahteve, u lokalnom saobraćaju, bolnicama i drugim javnim službama.

Tokom vikenda nemačka vlada i sindikati postigli su dogovor o platama za više od 2,5 miliona zaposlenih u javnom sektoru kojim je okončan dugi spor i sprečena mogućnost odvijanja opštih štrajkova. Taj sporazum, međutim, nije obuhvatio zaposlene na aerodromima.

  • MAJA

    25.4.2023 #1 Author

    Kastrofa je kad ti otkazu let

    Odgovori

  • SHALIMAR

    25.4.2023 #2 Author

    Sve cesci strajkovi,vec vidjen scenario…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...