Obim trgovine na malo za neprehrambene proizvode smanjen 1,9 odsto

Pad maloprodaje u evrozoni 0,2 odsto u septembru

EU

8.11.2023 14:27 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Pad maloprodaje u evrozoni 0,2 odsto u septembru Pad maloprodaje u evrozoni 0,2 odsto u septembru
Maloprodaja u evrozoni je u septembru pala za 0,2 odsto na mesečnom nivou, nešto niže od očekivanja ekonomista, pokazuju najnoviji podaci objavljeni u sredu.... Pad maloprodaje u evrozoni 0,2 odsto u septembru

Maloprodaja u evrozoni je u septembru pala za 0,2 odsto na mesečnom nivou, nešto niže od očekivanja ekonomista, pokazuju najnoviji podaci objavljeni u sredu.

Tržišna prognoza je bila pad od 0,3 odsto, nakon revidovanog pada od 0,7 procenata u avgustu, pokazuju podaci Eurostata.

Obim trgovine na malo je za neprehrambene proizvode smanjen za 1,9 odsto, za automobilska goriva za 0,9 procenata, dok je za hranu, piće i duvan povećan za 1,4 odsto.

Na godišnjem nivou, maloprodaja u zoni evra opala je najbržim tempom u poslednjih šest meseci za 2,9 odsto u septembru, što je 12. uzastopni mesec kontrakcije, prenosi Anadolu Agency.

Na godišnjem nivou, maloprodaja u zoni evra opala je najbržim tempom u poslednjih šest meseci za 2,9 odsto u septembru, što je 12. uzastopni mesec kontrakcije.

Za EU, maloprodaja je u septembru smanjena za 0,2 odsto u odnosu na prethodni mesec i 2,7 procenata u odnosu na pre godinu dana.

Najveći mesečni pad zabeležen je u Slovačkoj (-2,0 odsto), Švedskoj (-1,1 odsto), Nemačkoj i Holandiji (-0,8 odsto).

Sa druge strane, Slovenija (1,1 odsto), Poljska (1,0 odsto) i Danska (0,9 procenata) zabeležile su najveća mesečna povećanja.

  • SENSEI

    9.11.2023 #1 Author

    I kod nas je pad maloprodaje, ali zbog porasta cena

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...