Ukupna vrednost projekta je 17,53 miliona evra

Petrol dobio kredit EBRD za postavljanje punjača za e-vozila u Sloveniji i Hrvatskoj

AutomobiliEUFirme u fokusu

11.7.2024 13:11 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Petrol dobio kredit EBRD za postavljanje punjača za e-vozila u Sloveniji i Hrvatskoj Petrol dobio kredit EBRD za postavljanje punjača za e-vozila u Sloveniji i Hrvatskoj
Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) objavila je da je ljubljanskom Petrolu odobrila 9,5 miliona evra vredan kredit za finansiranje programa postavljanja punjača... Petrol dobio kredit EBRD za postavljanje punjača za e-vozila u Sloveniji i Hrvatskoj

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) objavila je da je ljubljanskom Petrolu odobrila 9,5 miliona evra vredan kredit za finansiranje programa postavljanja punjača za laka i teška električna vozila u Sloveniji i Hrvatskoj.

EBRD će, kako je saopšteno, kreditom podržati ulaganje Petrola u infrastrukturu za punjenje električnih vozila (EV), a ceo projekat podrazumeva instalaciju 105 mesta za punjenje EV, uključujući 65 mesta za punjenje EV na 20 lokacija u Sloveniji, kao i 40 punjača na 15 lokacija u Hrvatskoj.

Ukupna vrednost Petrolovog infrastrukturnog projekta iznosi 17,53 miliona evra, uključujući i 9,5 miliona evra kredita EBRD.

„U skladu sa svojim tranzicionim ciljevima za smanjenje emisije ugljenika, Petrol se pridružio projektu EU, koji je sufinansiran u okviru Instrumenta za povezivanje Evrope – Infrastruktura za alternativna goriva u transportu (CEF2 – Transport – AFIF).

Taj instrument EU za cilj izgradnju ima panevropske mreže punjača snage 150 kV i 350 kV punjenja za laka i teška EV, podsetio je EBRD u objavi i dodao da je Petrol, uz njihovu podršku kao implementacionog partnera, aplicirao za grant u okviru CEF2 – Transport – AFIF.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.