U ime Vlade objektom upravlja kompanija Uniper

Plutajući TPG terminal počeo snabdevanje gasom u Nemačkoj

BiznisEUInfrastruktura

23.12.2022 09:11 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Plutajući TPG terminal počeo snabdevanje gasom u Nemačkoj Plutajući TPG terminal počeo snabdevanje gasom u Nemačkoj
Prvi nemački ploveći terminal za skladištenje i regasifikaciju (FSRU) tečnog prirodnog gasa počeo je isporuku regasifikovanog TPG-a u mrežu. Ploveći terminal Hoe Esperanca, kapaciteta... Plutajući TPG terminal počeo snabdevanje gasom u Nemačkoj

Prvi nemački ploveći terminal za skladištenje i regasifikaciju (FSRU) tečnog prirodnog gasa počeo je isporuku regasifikovanog TPG-a u mrežu.

Ploveći terminal Hoe Esperanca, kapaciteta 170.000 kubnih metara TPG-a, stigao je u Vilhelmshafen 15. decembra, a Uniper i njegovi partneri su pokrenuli postrojenje dva dana kasnije, piše Dnevnik.rs pozivajući se na izveštavanje portala LNGPrime.

Kompanija Uniper upravlja tim objektom u ime nemačke vlade, koji je pre dolaska u Vilhelmshafen, preuzeo teret TPG-a u Španiji.

Uniper je saopštio da je isporuka od 165.000 kubnih metara gasa dovoljna za snabdevanje oko 50-80.000 nemačkih domaćinstava tokom godine. U budućnosti, Hoe Esperanza će godišnje snabdevati nemačku gasnu mrežu sa najmanje pet milijardi kubnih metara prirodnog gasa.

To je oko šest odsto nemačke potražnje za gasom, a na taj način će se zameniti oko 11 odsto nemačkog uvoza gasa iz Rusije, naveo je Uniper.

Ova kompanija takođe očekuje da će prvi tanker natovaren sa 174.000 kubnih metara TPG-a pristati kod plovećeg terminala u Vilhemshafenu početkom januara.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...