PREVOZ ROBE DUNAVOM BEZ GUBITAKA Pandemija ukinula samo turistička krstarenja rekom

EUTurizamVesti

19.5.2020 15:28 Autor: Julijana Vincan 0

PREVOZ ROBE DUNAVOM BEZ GUBITAKA Pandemija ukinula samo turistička krstarenja rekom PREVOZ ROBE DUNAVOM BEZ GUBITAKA Pandemija ukinula samo turistička krstarenja rekom
Kriza koju je izazvao korona virus nije uticala na prevoz robe Dunavom, izjavio je direktor Direkcije za nadzor reka u bugarskom gradu Ruseu, Ivan... PREVOZ ROBE DUNAVOM BEZ GUBITAKA Pandemija ukinula samo turistička krstarenja rekom

Kriza koju je izazvao korona virus nije uticala na prevoz robe Dunavom, izjavio je direktor Direkcije za nadzor reka u bugarskom gradu Ruseu, Ivan Zekov.

Od početka krize registrovan je pad količine tereta koji je prešao bugarski deo Dunava za samo 0,5 procenata, u poređenju sa prethodnom godinom, a ni broj teretnih brodova koji stižu u luku Ruse, takođe se nije značajno smanjio, rekao je Zekov.

On je istakao da su i kolege iz Austrije potvrdile da pandemija nema vidljiv uticaj na teretni saobraćaj Dunavom.

Situacija sa turističkim kruzerima je, međutim, drugačija. Rezervisan je 71 brod za krstarenje za Ruse od početka godine do sredine maja, ali putovanja su otkazana zbog širenja korona virusa.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...