Policija istražuje mogućnost da je vatra podmetnuta

Proizvodnja u fabrici Tesla u Nemačkoj prekinuta zbog požara

EUU fokusu

5.3.2024 13:17 Autor: Vladimir Jokanović 5

Proizvodnja u fabrici Tesla u Nemačkoj prekinuta zbog požara Proizvodnja u fabrici Tesla u Nemačkoj prekinuta zbog požara
Teslina evropska gigafabrika u blizini Berlina zaustavila je proizvodnju i ostala bez struje u utorak ujutro nakon sumnje da je podmetnut požar koji je... Proizvodnja u fabrici Tesla u Nemačkoj prekinuta zbog požara

Teslina evropska gigafabrika u blizini Berlina zaustavila je proizvodnju i ostala bez struje u utorak ujutro nakon sumnje da je podmetnut požar koji je zapalio stub za struju na polju blizu fabrike.

Policija je saopštila da je u gašenju požara angažovana vatrogasna brigada, kao i da se vatra nije proširila na samu fabriku Tesla. Američka kompanija saopštila je da je proizvodnja zaustavljena, a da je fabrika evakuisana, prenosi Reuters.

Policija istražuje mogućnost podmetanja požara u toj oblasti, koja je bila mesto ekoloških protesta protiv planiranog proširenja fabrike Tesla. Policija nije potvrdila medijske izveštaje da su jedinice za uklanjanje bombi raspoređene nakon što su hitne službe pronašle znak na kojem je pisalo: „ovde su zakopana ubojita sredstva“.

Radnici energetske kompanije E.ON koja je zadužena za mrežni priključak popravljaju oštećenja na visokonaponskom stubu, zbog čega je isključena struja u tom području, saopštila je kompanija. Akcije Tesle koje se kotiraju na berzi u Frankfurtu oslabile su za 2,8 odsto.

Tesline ambicije da proširi svoju fabriku u okolini Berlina, koja ima kapacitet od oko 500.000 automobila godišnje, naišle su na otpor lokalnog stanovništva, koje je glasalo protiv proširenja fabrike na račun krčenja šume. Aktivisti za zaštitu životne sredine izgradili su i zauzeli kućice na drveću u šumovitom području.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...