SRBI MOGU U ITALIJU I ŠVAJCARSKU Obavezni karantin i medicinski nadzor

EUSrbijaVesti

3.7.2020 08:44 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

SRBI MOGU U ITALIJU I ŠVAJCARSKU Obavezni karantin i medicinski nadzor SRBI MOGU U ITALIJU I ŠVAJCARSKU Obavezni karantin i medicinski nadzor
Državljani Srbije od 1. jula mogu da uđu u Italiju i Švajcarsku bez ikakvih ograničenja, ali uz obaveznu samoiozolaciju. Kako je saopštila ambasada Italije,... SRBI MOGU U ITALIJU I ŠVAJCARSKU Obavezni karantin i medicinski nadzor

Državljani Srbije od 1. jula mogu da uđu u Italiju i Švajcarsku bez ikakvih ograničenja, ali uz obaveznu samoiozolaciju.

Kako je saopštila ambasada Italije, pored samoizolacije uveden je i medicinski nadzor u trajanju od dve nedelje. Takođe, za ulazak u Italiju potrebno je popuniti formular koji će uskoro biti dostupan na sajtovima Ambasade i Ministarstva spoljnih poslova te zemlje.

Od obavezne samoizolacije biće izuzeti vozači kamiona, medicinsko osoblje, osobe koje rade u drugoj državi, zaposleni u firmama sa glavnim ili sekundarnim sedištem u Italiji koji su u inostranstvu iz poslovnih razloga proveli ne duže od 120 sati, đaci i studenti koji škole, fakultete pohađaju u drugoj državi, a kući idu najmanje jednom nedeljno, osobe koje u Italiji borave do 120 sati iz poslovnih, zdravstvenih, ili neizostavnih razloga, kao i putnici u aerodromskom tranzitu.

Tanjug/ AP)

Švajcarska vlada objavila je spisak od 29 zemalja među kojima je i Srbija čiji građani pri dolasku u Švajcarsku će morati da se registruju kod nadležnih organa te zemlje i odu u samoizolaciju kako bi se sprečilo širenje korona virusa.

Pored Srbije, na spisku se nalaze i Sjedinjene Države, Švedska, Brazil, Rusija, Severna Makedonija, Belorusija i druge koje su ocenjene kao zemlje sa visokim rizikom zaraze.

Putnici koji su u prethodnih 14 dana bili u tim zemljama moraju o tome da obaveste švajcarske vlasti po dolasku i da idu u desetodnevni karantin, navela je vlada Švajcarske.

Spisak zemalja, kako se navodi, kontinuirano će se revidirati s obzirom na razvoj situacije, prenosi Tanjug, pozivajući se na Rojters.

  • JANA

    1.5.2022 #1 Author

    Trebalo bi otvoriti sve granici i ne traziti nikakave pcr testove ,jednostavno mislim da jenprica sa koronom zavrsena

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...