Nacionalna komisija za tržišta i konkurenciju sumnja da je online firma prekršila zakone

U Španiji pokrenuta istraga poslovanja kompanije Booking.com

BiznisEUPoslovanje

18.10.2022 11:22 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

U Španiji pokrenuta istraga poslovanja kompanije Booking.com U Španiji pokrenuta istraga poslovanja kompanije Booking.com
Španski regulator za konkurenciju na tržištu pokrenuo je istragu kako bi utvrdio da li digitalna platforma Booking.com namerava da istisne konkurenciju online putničkih agencija... U Španiji pokrenuta istraga poslovanja kompanije Booking.com

Španski regulator za konkurenciju na tržištu pokrenuo je istragu kako bi utvrdio da li digitalna platforma Booking.com namerava da istisne konkurenciju online putničkih agencija u rezervaciji hotelskog smeštaja.

Istraga je pokrenuta na osnovu dve pritužbe koje su podneli Špansko udruženje direktora rukovodilaca hotela (AEDH) i Madridsko udruženje hotelijera, prenosi agencija Mina, pozivajući se na Nezavisne novine.

Nacionalna komisija za tržišta i konkurenciju (CNMC) sumnja da je Booking.com prekršio španske zakone.

Pomenuta udruženja tvrde da je Booking.com hotelima u Španiji nametnuo nepravedne uslove i primenio mere koje mogu da eliminišu druge online putničke agencije i prodajne kanale.

„Mi zaista želimo da se ta praksa okonča“, rekao je predsednik AEDH Manuel Vegas.

Regulator je objavio da postoje opravdani razlozi za sumnju da je platforma Booking.com potencijalno prekršila španske zakone o konkurenciji na tržišntu i Član 102. ugovora o funkcionisanju EU, koji kompanijama zabranjuje zloupotrebu dominantnog položaja na tržištu, navodi se u saopštenju.

Dodaje se i da postoji mogućnost da je Booking.com iskorišćavao španske hotele koji od njega finansijski zavise, ali primeri spornih praksi nisu navedeni.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...