Crnogorski premijer najavio dolazak međunarodnih hotelijerskih brendova

Hyatt preuzima crnogorsko odmaralište Blue Kotor Bay Premium Spa

BiznisRegionTurizamVesti

9.8.2022 10:43 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Hyatt preuzima crnogorsko odmaralište Blue Kotor Bay Premium Spa Hyatt preuzima crnogorsko odmaralište Blue Kotor Bay Premium Spa
Potpredsednik za razvoj u kompaniji Hyatt Takuja Aojama (Takuya Aoyama) i izvršni direktor danilovgradske firme Krolbay Saša Saveljić potpisali su ugovor u Stolivu, čime... Hyatt preuzima crnogorsko odmaralište Blue Kotor Bay Premium Spa

Potpredsednik za razvoj u kompaniji Hyatt Takuja Aojama (Takuya Aoyama) i izvršni direktor danilovgradske firme Krolbay Saša Saveljić potpisali su ugovor u Stolivu, čime je najavljen dolazak još jedne respektabilne hotelske korporacije u Crnu Goru, konkretno u Bokokotorski zaliv.

Blue Kotor Bay Premium Spa Resort od naredne sezone poslovaće pod novim brendom, tako da će u narednu godinu ući kao Hyatt Regency Kotor Bay. Hyatt Regency Kotor Bay trebalo bi da bude otvoren u junu naredne godine, prenosi agencija Mina, pozivajući se na portal RTCG.

„Potpisivanje ugovora sa kompanijom Hyatt označiće početak nove ere našeg razvoja i promocije turističke ponude. Dolaskom ovog renomiranog brenda u Crnu Goru dajemo dodatnu vrednost našoj državi kao turističkoj destinaciji i činimo je vidljivom za stotine hiljada Hyattovih korisnika“, rekao je Saveljić.

„Ovo je prvi naš hotel koji se otvara u Crnoj Gori, sigurni da ćemo obezbediti usluge koje naši gosti očekuju. Želimo da osiguramo saradnju sa partnerima koji brinu o našim brendovima i svojim ljudima isto kao mi. Iz tih razloga smo doneli odluku da danas budemo ovde“, rekao je Aojama.

Potpisivanju ugovora prisustvovala je i američka ambasadorka Džudi Rajzing Rajnke (Judy Rising Reinke), koja je istakla da je ovo poseban događaj za sve nas.

„Svetska klasa američkog brenda stigla je u Crnu Goru. Izgradnja svetske reputacije je važna posebno za državu kojoj je turizam najvažnija privredna grana. Biće ovo i dobar signal za dolazak novih investitora iz Amerike i drugih država, što me posebno raduje“, rekla je Rajnke.

Ceremoniji potpisivanja ugovora prisustvovali su premijer Dritan Abazović, predstavnici resornog ministarstva, primorskih opština, ugledni privrednici i preduzetnici iz oblasti turizma.

„Ovo je samo početak velikog zamajca promene Boke Kotorske nabolje. Ovde u Kotoru, ali i na drugim mestima u Boki biće uskoro otvoreni i drugi hoteli sa međunarodnim brendovima“, najavio je Abazović.

On je rekao da Crna Gora mora da hvata korak sa savremenim svetom, te dodao da globalizacija ne poznaje nikakve granice. Dodao je da su svi investitori dobrodošli, kao i da će im Vlada Crne Gore, zajedno sa opštinskim vlastima, izaći u susret.

Hyatt Hotels Corporation je vodeća svetska hotelska kompanija sa više od 1.150 hotela širom sveta. Lanac hotela posluje u 71 zemlji na šest kontinenata, a ovo je prvi hotel koji otvara u Crnoj Gori.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...