Arbitražni postupak u toku

HTP Miločer fakturisalo zakupninu hotela Kraljičina plaža bez PDV-a

BiznisPoslovanjeRegionVesti

21.7.2022 11:07 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

HTP Miločer fakturisalo zakupninu hotela Kraljičina plaža bez PDV-a HTP Miločer fakturisalo zakupninu hotela Kraljičina plaža bez PDV-a
Hotelsko-turističko preduzeće (HTP) Miločer fakturisalo je od 2007. godine kompaniji Adriatic Properties zakupninu hotela Kraljičina plaža u iznosu od 350.000 evra godišnje, u koji... HTP Miločer fakturisalo zakupninu hotela Kraljičina plaža bez PDV-a

Hotelsko-turističko preduzeće (HTP) Miločer fakturisalo je od 2007. godine kompaniji Adriatic Properties zakupninu hotela Kraljičina plaža u iznosu od 350.000 evra godišnje, u koji nije uračunat porez na dodatnu vrednost, pokazao je izveštaj revizora o poslovanju za 2020. godinu.

Zbog te, ali i drugih utvrđenih nepravilnosti koje se povezuju sa bivšim rukovodstvom, Odbor direktora preuzeća zadužio izvršnog direktora da pokrene krivični postupak pred nadležnim tužilaštvom protiv bivše uprave i bivših članova Vlade Crne Gore, prenosi agencija Mina, pozivajući se na Vijesti.

HTP Miločer, koji je u potpunosti u vlasništvu vlade, fakturisao je rente na tromesečnom nivou. Ugovor o zakupu hotela Kraljičina plaža iz 2007. godine, kao i aneks iz 2012. godine pokazuju da zagarantovana renta iznosi 350.000 evra na godišnjem nivou.

Zakupnina je navedena u neto iznosu, a preduzeće je vršilo fakturisanje u bruto iznosu, sa PDV-om na godišnjem nivou 350.000 evra umjesto da na taj iznos obračuna i naplati PDV. Vijesti pišu da su prihodi od zakupa, neto rezultat pre oporezivanja, kao i potraživanje od zakupca potcenjeni za 60.740 evra.

Iz kompanije Adriatic Properties su objasnili da zbog arbitražnog postupka koji je u toku ne mogu ništa da komentarišu.

”S obzirom na status arbitražnog postupka koji je u toku i u kome je HTP Miločer jedna od strana, ne možemo dati bilo kakav komentar”, kazali su predstavnici kompanije Adriatic Properties.

Nedavno je objavljeno da je revizor utvrdio da ne postoji činidbena garancija od 20 miliona evra za gradnju novog hotela Kraljičina plaža.

“Ugovorom o zakupu između HTP Miločer i Adriatic Properties iz 2007. godine, predviđene su činidbene garancije. Nismo dobili na uvid informaciju od izvršnog direktora po pitanju činidbenih garancija. Garancije su predviđene na iznose do 20 miliona evra i 500.000 evra”, navodi se u izveštaju revizora.

ADRIATIC PROPERTIES

HOTEL KRALJIČINA PLAŽA MILOČER, SVETI STEFAN, BUDVA , Crna Gora

Poslovni prihodi (EUR):
769.877,00 (2021)
Broj zaposlenih:
78 (2021)

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...