neizvesnost oko evropske ekonomije pojačana zbog zatvaranja severnog toka 1

Evro na najnižem nivou u odnosu na dolar u poslednjih 20 godina

EUU fokusuVesti

5.9.2022 09:11 Autor: Redakcija Biznis.rs 6

Evro na najnižem nivou u odnosu na dolar u poslednjih 20 godina Evro na najnižem nivou u odnosu na dolar u poslednjih 20 godina
Evro je jutros pao na najniži nivo u odnosu na dolar usled neizvesnosti oko evropske ekonomije i zatvaranja gasovoda Severni tok 1 od strane... Evro na najnižem nivou u odnosu na dolar u poslednjih 20 godina

Evro je jutros pao na najniži nivo u odnosu na dolar usled neizvesnosti oko evropske ekonomije i zatvaranja gasovoda Severni tok 1 od strane ruskog Gazproma, prenosi Beta.

Evropska valuta je pala 0,70 odsto na nivo od 0,9884 dolara za jedan evro. To je najniži nivo evra u odnosu na dolar od decembra 2002. godine.

Gazprom je saopštio da je otkrio „curenje nafte“ u turbini tokom planirane trodnevne operacije održavanja i da će cevovod ostati zatvoren dok ne bude u potpunosti popravljen.

Nastavak isporuka gasovodom koji ide od Sankt Peterburga u Rusiji do Nemačke ispod Baltičkog mora trebalo je da bude nastavljen u subotu, piše AFP.

Posle uvođenja ekonomskih sankcija zbog invazije Kremlja na Ukrajinu, Rusija je smanjila ili obustavila snabdevanje različitim evropskim nacijama, što je izazvalo skok cena energije, a posledično i pad evra prema američkoj valuti.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...