EVROPLJANI ZABRINUTI ZA SOPSTVENU EGZISTENCIJU ZBOG KORONE Uticaj pandemije na lični dohodak osetilo čak 39 odsto građana

AnalizaEUU fokusuVesti

20.10.2020 13:42 Autor: Ljiljana Begović 0

EVROPLJANI ZABRINUTI ZA SOPSTVENU EGZISTENCIJU ZBOG KORONE Uticaj pandemije na lični dohodak osetilo čak 39 odsto građana EVROPLJANI ZABRINUTI ZA SOPSTVENU EGZISTENCIJU ZBOG KORONE Uticaj pandemije na lični dohodak osetilo čak 39 odsto građana
Većina građana EU plaši se direktnih posledica korona krize na ličnu finansijsku situaciju ili ih je već pretrpela, pokazuje poslednje istraživanje koje je objavio... EVROPLJANI ZABRINUTI ZA SOPSTVENU EGZISTENCIJU ZBOG KORONE Uticaj pandemije na lični dohodak osetilo čak 39 odsto građana

Većina građana EU plaši se direktnih posledica korona krize na ličnu finansijsku situaciju ili ih je već pretrpela, pokazuje poslednje istraživanje koje je objavio Evropski parlament.

Čak 39 odsto ispitanika iz 27 država članica EU kaže da je kriza izazvana Covid-19 već uticala na njihov lični dohodak, dok dodatnih 27 odsto očekuje takav efekat u budućnosti.

Samo 27 odsto ispitanika očekuje da situacija u vezi sa pandemijom korona virusa neće uticati na njihova primanja.

Foto: Pixabay.com

Većina građana EU ( 54 procenta) podržava povećani budžet EU za prevazilaženje pandemije.

Više od polovine ispitanih (54 odsto) odgovorilo je da bi javno zdravlje trebalo da bude prioritet u finansiranju iz zajedničkog budžeta, a zatim ekonomski oporavak i nove mogućnosti za preduzeća (42 odsto), klimatske promene i zaštita životne sredine ( 37 odsto) i zapošljavanje i socijalna pitanja (35 odsto).

Dve trećine ispitanika (66 odsto) slaže se da bi EU trebalo da ima veća ovlašćenja u borbi sa krizama poput pandemije korona virusa, prenosi Tanjug.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...