Promovisanje čvorišta projekta "Pojas i put"

Expo Kina-Evroazija u Sinđinu

SvetVesti

20.9.2022 08:54 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Expo Kina-Evroazija u Sinđinu Expo Kina-Evroazija u Sinđinu
Više od 3.600 kompanija iz 32 zemlje i regiona učestvuje na 7. sajmu Kina-Evroazija, koji je otvoren u Urumčiju u severozapadnoj kineskoj autonomnoj oblasti... Expo Kina-Evroazija u Sinđinu

Više od 3.600 kompanija iz 32 zemlje i regiona učestvuje na 7. sajmu Kina-Evroazija, koji je otvoren u Urumčiju u severozapadnoj kineskoj autonomnoj oblasti Sinđin Ujgur.

Ističući posvećenost Kine da Sinđin učini ključnim čvorištem za izgradnju inicijative „Pojas i put“, kineski predsednik Si Đinping poslao je pismo čestitke učesnicima sajma, navodeći da sve zemlje mogu iskoristiti potencijale saradnje i zajedničkom prosperitetu, prenosi Global Times.

Si je rekao da je Kina spremna da radi sa drugim zemljana na promovisanju duha Puta svile, koji uključuje mir i saradnju, otvorenost i inkluzivnost, uzajamno učenje, kao i zajedničke koristi. Sajam se održava u Sinđinu, uprkos tome što su SAD i neke zapadne zemlje optužile Peking za prinudni rad i genocid nad Ujgurima u ovoj oblasti.

Sajam se uporedo održava i u online formatu zbog izbijanja lokalne pandemije korona virusa. Očekuje se da će tokom sajma biti potpisano oko 300 ugovora u vrednosti nekoliko stotina milijardi juana, prema navodima organizatora.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...