Kompanije koje se bave kargo prevozom predlažu i non-stop tronedeljno letenje kao opciju

FedEx premešta svoje pilote iz Azije zbog oštrih antipandemijskih mera

BiznisSvetVesti

17.11.2021 08:11 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

FedEx premešta svoje pilote iz Azije zbog oštrih antipandemijskih mera FedEx premešta svoje pilote iz Azije zbog oštrih antipandemijskih mera
FedEx zatvara svoju letačku bazu u Hongkongu, najprometnijem međunarodnom kargo čvorištu na svetu, i premešta svoje pilote jer gradska uprava razmatra strože mere za... FedEx premešta svoje pilote iz Azije zbog oštrih antipandemijskih mera

FedEx zatvara svoju letačku bazu u Hongkongu, najprometnijem međunarodnom kargo čvorištu na svetu, i premešta svoje pilote jer gradska uprava razmatra strože mere za avionske posade kako bi suzbila širenje virusa Covid-19.

Dok će se letačka baza zatvoriti, FedEx će nastaviti da dostavlja robu u Hongkongu jer je grad vitalni deo njegove azijsko-pacifičke i globalne mreže, navela je američka kompanija u svom današnjem saopštenju. Kompanija je saopštila da pruža podršku procesu preseljenja članova posade, bez davanja dodatnih detalja.

FedEx-ov potez usledio je nakon što je upravnica Hongkonga Keri Lam (Carrie Lam) rekla u utorak da će vlasti razmotriti stroža pravila nakon što je potvrđeno da su tri pilota teretnih letova kompanije Cathay Pacific Airvays Ltd. Zaražena korona virusaom nakon povratka iz Frankfurta. Grad daje prioritet svojoj nultoj Covid-19 politici u pokušaju da ponovo otvori granicu sa kontinentalnom Kinom.

Američki gigant za isporuku tereta i paketa nastaviće da opslužuje korisnike u Hongkongu sa pilotima čije  sedište je u Ouklandu u Kaliforniji, izvestio je South China Morning Post, pozivajući se na memorandum Robina Sebaska (Robin Sebasco), glavnog pilota FedEx-ovog sistema. Kompanija je početkom godine premestila 180 pilota i njihovih porodica iz Hongkonga u Kaliforniju kao odgovor na oštre mere karantina za vazduhoplovstvo, navodi SCMP.

Za to vreme Cathay, treća po veličini komercijalna avio-kompanija u svetu, saopštila je u ponedeljak da će sva posada koja je ovog meseca doletela iz Frankfurta proći 21-dnevni karantin u vladinoj ustanovi. Članovi posade takođe moraju da dobiju treću vakcinu što je pre moguće.

Avioprevoznik se takođe obratio svojim pilotima aviona Boeing 747 za više dobrovoljaca da učestvuju u njegovom takozvanom planu zatvorene petlje – koji zahteva od njih da lete bez zaustavljanja tri nedelje pre nego što uđu u dvonedeljni karantin nakon povratka – kako bi se osiguralo da usluge ne budu poremećene.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...