jedna od mera za uštedu i povećanje profita

FedEx smanjuje isporuke vikendom u manjim mestima

BiznisSvetVesti

22.7.2022 08:10 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

FedEx smanjuje isporuke vikendom u manjim mestima FedEx smanjuje isporuke vikendom u manjim mestima
FedEx suspenduje isporuku nedeljom, rezidentima na određenim američkim tržištima počevši od sledećeg meseca. Ovaj potez dolazi usred molbi njenih nezavisnih izvođača poslednjih meseci za... FedEx smanjuje isporuke vikendom u manjim mestima

FedEx suspenduje isporuku nedeljom, rezidentima na određenim američkim tržištima počevši od sledećeg meseca. Ovaj potez dolazi usred molbi njenih nezavisnih izvođača poslednjih meseci za veću nadoknadu i umerenije količine paketa koje moraju da isporuče.

Smanjenje usluga za FedEx Ground počinje 15. avgusta i namenjeno je oblastima sa manjom populacijom, navodi se u dopisu kompanije nekim izvođačima u četvrtak. Odluka odražava „kontinuiran fokus na poboljšanje efikasnosti i smanjenje troškova“, saopštila je kompanija.

Portparol kompanije je odbio da za Wall Street Journal navede konkretna tržišta koja će prva biti pogođena. U mestima gde su isporuke obustavljene sedmog dana u nedelji, paketi će biti raspoređeni na subotu i ponedeljak.

Sa ukidanjem ove usluge u manjim mestima, isporuke nedeljom nastavile bi da dosežu skoro 80 odsto stanovništva SAD, navodi se u dopisu.

Promena usluge je najnoviji potez pod izvršnim direktorom Raja Subramanijama koji ima za cilj da poveća profit i poboljša učinak kompanija.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...