Ministarstvo pravde Sjedinjenih Američkih Država sprečilo bitcoin iznudu

Firmi koju su napali hakeri vraćeno 2,3 miliona dolara

Hi-techNovacSvetU fokusuVesti

8.6.2021 08:19 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Firmi koju su napali hakeri vraćeno 2,3 miliona dolara Firmi koju su napali hakeri vraćeno 2,3 miliona dolara
Američko Ministarstvo pravde uspelo je da povrati 2,3 miliona dolara vrednosti u kriptovalutama koje je platila kompanija Colonial Pipeline, najveći naftovod u SAD. Isplata... Firmi koju su napali hakeri vraćeno 2,3 miliona dolara

Američko Ministarstvo pravde uspelo je da povrati 2,3 miliona dolara vrednosti u kriptovalutama koje je platila kompanija Colonial Pipeline, najveći naftovod u SAD. Isplata se dogodila posle hakerskog ransomver napada na tu kompaniju prošlog meseca.

Zamenica američkog državnog tužioca Lisa Monako (Lisa Monaco) rekla je da su istražitelji zaplenili 63,7 bitkoina, čija se vrednost sada procenjuje na oko 2,3 miliona dolara. Colonial Pipeline je izvršio isplatu posle hakerskog napada, koji je doveo do velikih nestašica na benzinskim pumpama duž istočne obale SAD, prenosi Tanjug pozivajući se na Reuters.

„Ministarstvo pravde je pronašlo i vratilo većinu otkupnine koju je platio Colonial Pipeline“, navela je Monako.

Colonial Pipeline je hakerima platila skoro pet miliona dolara, kako bi ponovo imali pristup svom sistemu.

Ransomver je vrsta štetnog softvera koji ograničava pristup računarskom sistemu ili pohranjenim podacima i traži otkupninu od mete napada.

Veruje se da iza napada stoji DarkSide, hakerska grupa koja postavlja zlonamerne softvere, a potom od meta iznuđuju novac.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...