Hrvatska grupacija poseduje skoro 90 odsto akcija

Fortenova grupa želi da otkupi sve akcije Merkatora

Firme u fokusuRegionU fokusuVesti

26.4.2021 11:39 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Fortenova grupa želi da otkupi sve akcije Merkatora Fortenova grupa želi da otkupi sve akcije Merkatora
Hrvatska Fortenova grupa namerava da preuzme preostale akcije Merkatora, objavila je ova grupa u ljubljanskom dnevnom listu Delo. Prenosom deonica najvećeg slovenačkog trgovinskog lanca... Fortenova grupa želi da otkupi sve akcije Merkatora

Hrvatska Fortenova grupa namerava da preuzme preostale akcije Merkatora, objavila je ova grupa u ljubljanskom dnevnom listu Delo.

Prenosom deonica najvećeg slovenačkog trgovinskog lanca sa Agrokora u stečaju na Fortenovu krajem prošle nedelje, hrvatska grupacija je stekla 88,10 odsto od ukupno 6.090.943 redovnih slobodno prenosivih akcija nominalne vrednosti s pravom glasa, a ostatak akcionara Merkatora drži 42.192 akcije.

U skladu sa zakonom, Fortenova je o nameri za preuzimanje obavestila Agenciju za hartije od vrednosti, Agenciju za zaštitu konkurencije, Upravu Merkatora i predstavnike zaposlenih Merkatora i Fortenove, prenosi portal Seebiz.

FORTENOVA GRUPA d.d.

Marijana Čavića 1, 10000 Zagreb, Hrvatska

Poslovni prihodi (EUR):
71.707.759,94 (2019.)
Broj zaposlenih:
72,00 (2019.)

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...