(FOTO) POČELA IZGRADNJA FABRIKE GUMA TOJO TAJERS U INĐIJI Posao za više od 500 radnika sa platom iznad proseka

SrbijaVesti

15.12.2020 12:57 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

(FOTO) POČELA IZGRADNJA FABRIKE GUMA TOJO TAJERS U INĐIJI Posao za više od 500 radnika sa platom iznad proseka (FOTO) POČELA IZGRADNJA FABRIKE GUMA TOJO TAJERS U INĐIJI Posao za više od 500 radnika sa platom iznad proseka
Jedna od najvećih svetskih kompanija za proizvodnju guma zida fabriku u opštini Inđija. Na ceremoniji polaganja kamena temeljca za fabriku japanskog Tojo tajersa u... (FOTO) POČELA IZGRADNJA FABRIKE GUMA TOJO TAJERS U INĐIJI Posao za više od 500 radnika sa platom iznad proseka


Jedna od najvećih svetskih kompanija za proizvodnju guma zida fabriku u opštini Inđija.

Na ceremoniji polaganja kamena temeljca za fabriku japanskog Tojo tajersa u Inđiji, predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je da je reč o investiciji od ogromnog značaja, a da će ta kompanija biti jedan od najvećih izvoznika iz Srbije.

Foto: Tanjug

„Izvoz Tojo tajersa biće na nivou od 240 miliona evra, i to će biti jedan od najvažnijih i najmoćnijih izvoznika sa teritorije Srbije“, rekao je Vučić.

To su, kaže, ogromni podsticaji za razvoj srpske ekonomije, ali još važnije je, što posle ovog ulaganja, očekujemo i dolazak novih japanskih kompanija.

„Ovo je važna stvar za Srbiju, od ogromnog značaja“, naglasio je Vučić.

Precizirao je da je reč o investiciji od 382 miliona evra, što je najveća japanska investicija do sada u Srbiju, zbog čega je zahvalan svima u Japanu koji su radili na tome, kao i svima u našoj zemlji koji su, u žestokoj konkurenciji, uspeli da se izbore za veliku i moćnu kompaniju.

„To nije pitanje jednog ili dva sastanka, pregovore smo počeli u maju 2017. godine. Tri i po godine su trajali razgovori i pregovori da biste jednog giganta doveli u Srbiju, da imate ovako važnu investiciju za Inđiju, Vojvodinu i celu Srbiju“, rekao je Vučić.

Poručio je građanima Inđije da je sa ovom fabrikom „njihova budućnost zagarantovana“.

Vučić je zahvalio našoj legendi Piksiju i istakao da ga u Japanu veoma poštuju i nazivaju japanskom legendom, kao i da i po tome možemo da učimo od Japanaca koliko poštuju ljude koji su nešto postigli.

Foto: Tanjug

Predsednik je istakao da je Piksi naša legenda, Srbije i Jugoslavije i naglasio da moramo da poštujemo ljude koji su u prošlosti uradili toliko za našu zemlju, ali i zbog toga što i danas rade veliku stvar za Srbiju.

„Hvala Dragane (Stojkoviću Piksi), što nemate ništa od ovoga, a svojim ste prisustvom uveličali ovaj događaj i doprineli proboju Srbije i u japanske medije i pomogli da zadobijemo još veću pažnju prijatelja u Japanu od kojih očekujemo još investicija u budućnosti“, poručio je Vučić.

Kaže da će u fabrici raditi 560 radnika i proizvoditi gume koje su veoma poznate u svetu i da će njeni klijenti biti poznati svetski brendovi poput micubišija, audija, folksvagena i poršea.

Naglasio je da će ta investicija biti značajna ne samo za Inđiju već i Vojvodinu i celu Sribiju.

Vučić je napomenuo da je u Inđiji stopa nezaposlenosti svega 3,7 odsto i da će taj broj od 1.548 ljudi koji su nezaposleni biti dodatno smanjen.

„Verujem da i u drugim sremskim mestima tog problema više neće ni biti. Ova investicija donosi novu tehnologiju, novi pristup i veliku pobedu Srbiji.

Foto: Tanjug

„Očekujem da i na dalje uspemo u privlačenju investitora, što nije lako u vreme korone. Mi danas u sred trećeg talasa kada je najteže uspevamo da postavimo kamen temeljac za Tojo tajers“.

Vučić kaže da je bila žestoka konkurencija i da smo se samo dve i po godine borili da se odluče za Srbiju pošto nam je glavni konkurent bio poljski grad Gdanjsk koji ima veliku luku.

„Uspeli smo zahvaljujući uslovima koje dajemo, jer smo gladni investicija i zato što gledamo u budućnost“, rekao je Vučić i istakao da Srbija za razliku od onog što se dešava u Evropi radi na reindustrijalizaciji zemlje.

Poručio je kompaniji Tojo da razmišlja o još nekoj fabrici u Srbiji i da će država pomoći i toj investiciji, kao i u Inđiji.

„Beograd i Novi Sad biće spojeni sa najboljom infrastrukturom u ovom delu Evrope. Ovo je prva Tojo fabrika u Evropi. Živelo prijateljstvo Srbije i Japana“, naglasio je Vučić.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...