iznad tržišnih očekivanja

Francuska industrijska proizvodnja porasla za 0,8 odsto u julu

Vesti

8.9.2023 14:31 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Francuska industrijska proizvodnja porasla za 0,8 odsto u julu Francuska industrijska proizvodnja porasla za 0,8 odsto u julu
Francuska industrijska proizvodnja zabeležila je rast od 0,8 odsto u julu na mesečnom nivou, nakon pada od 0,9 procenata u junu, pokazali su zvanični... Francuska industrijska proizvodnja porasla za 0,8 odsto u julu

Francuska industrijska proizvodnja zabeležila je rast od 0,8 odsto u julu na mesečnom nivou, nakon pada od 0,9 procenata u junu, pokazali su zvanični podaci u petak.

To je bilo iznad očekivanja tržišta, koje je predviđalo rast industrijske proizvodnje od 0,1 odsto, prenosi Anadolu Agency.

Prema francuskom statističkom zavodu Insee, proizvodnja je takođe porasla za 0,7 odsto u prerađivačkoj industriji nakon pada od 1,1 odsto u junu.

„U julu 2023. proizvodnja se oporavila tokom mesec dana u ‘ostalim prerađivačkim’ industrijama (+1,3 odsto nakon minus jedan odsto), u rudarstvu i kamenu, energetici, vodosnabdevanju (+1,2 odsto nakon -0,2 procenta) i u proizvodnji transportna oprema (+0,8% nakon -0,9 procenata)“, saopštio je Insee.

U saopštenju se dodaje da se proizvodnja blago oporavila u sektoru prehrambenih proizvoda i pića (+0,3 odsto nakon -0,8 odsto), dok je ponovo opala u proizvodnji mašina i opreme (-0,6 nakon -1,8 odsto) i u proizvodnji koksa i rafinisane nafte (-3,4 procenta posle -0,5 procenata).

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...