reper Kanje Vest raskinuo partnerstvo sa poznatim proizvođačem odeće

Gap otpušta 500 ljudi

BiznisPoslovanjeSvetVesti

21.9.2022 08:13 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Gap otpušta 500 ljudi Gap otpušta 500 ljudi
Američka kompanija Gap ukida oko 500 korporativnih pozicija dok se bori sa padom prodaje. Smanjenje broja radnih mesta desiće se prvenstveno u Gapovim kancelarijama... Gap otpušta 500 ljudi

Američka kompanija Gap ukida oko 500 korporativnih pozicija dok se bori sa padom prodaje. Smanjenje broja radnih mesta desiće se prvenstveno u Gapovim kancelarijama u San Francisku, Njujorku i Aziji i pogodiće različita odeljenja, potvrđeno je za Wall Street Journal.

Kompanija sa sedištem u San Francisku doživela je niz neuspeha, uključujući probleme sa asortimanom proizvoda svog brenda Old Navy, koji je činio više od polovine prodaje kompanije u fiskalnoj 2021. godini.

A prošle nedelje, reper Kanje Vest (Kanye West) je izjavio da prekida partnerstvo svoje kompanije Yeezy sa Gapom nakon što je optužio proizvođača odeće da je prekršio uslove njihovog sporazuma.

On tvrdi da Gap nije uspeo da distribuira Yeezy brendirane proizvode u svojim prodavnicama do druge polovine 2021. godine i da nije napravio namenske Yeezy Gap prodavnice kao što je obećao. Gap je kasnije potvrdio raskid, ali je saopštio da i dalje planira da radi na svom proizvodnom kanalu za Yeezy.

Dok se bori da povrati rezultate prodaje, Gap takođe traži novog glavnog rukovodioca nakon što je izvršna direktorka Sonja Singal naglo dala ostavku u julu nakon otprilike dve godine na toj poziciji. Prošlog meseca, kompanija je povukla svoje finansijske izglede za 2022. godinu, navodeći izazove u izvršenju i neizvesne makroekonomske uslove.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...